چگونه اسلایم یا خمیر جادویی درست کنیم؟
اسلایم و یا خمیر جادویی وسیله ای برای بازی کودکان می باشد. خمیرهای ژله ای در رنگ ها و اشکال مختلفی در بازار عرضه شده اند که در حین سادگی سرگرمی های مفرحی به شمار می آیند. این خمیرها در سالیان اخیر طرفداران خاص خود را پیدا کرده اند. توسط اسلایم ها می توان مهارت های مختلف کودک را تقویت کرد. این خمیرهای نرم حالت ژله ای داشته و برای پرورش خلاقیت کودکان کاربرد بسیاری دارد.
استفاده از ژل های جادویی نه تنها برای کودکان از جذابیت بالایی برخوردار است بلکه برای بزرگ سالان نیز سرگرمی جالبی به شمار می آید. یکی دیگر از جذابیت های اسلایم ساختن آن توسط خودمان استکه در ادامه همراه چگونه باشید تا طرز درست کردن اسلایم خانگی را به بیاموزید.
خمیرهای جذابی که به صورت آماده در بازار عرضه شده است علاوه بر فواید دارای مضراتی نیز می باشند به همین دلیل توصیه می کنیم قبل از اقدام به خرید هر خمیر جادویی مطالب کاربردی این مقاله را هم زیر نظر داشته باشید. ما راهکارهای بهتری برایتان داریم. خمیرهای ژلاتینی آماده و شرکتی که در رنگ ها و اسانس های مختلفی در بازار دیده می شوند به دلیل به کار بردن مواد مضر ممکن است سلامتی و جان شما را به خطر بیاندازند. در ترکیبات اولیه اغلب خمیرهای اسلایم، پودری به کار برده شده است که از آن برای کشتن سوسک و حشرات موذی استفاده می شود. حال شما بگویید که در اثر بازی با این خمیرهای ژلاتینی چه بلایی سر سلامتی بدن خود و کودک دلبندتان خواهد آمد؟
چرا باید خودمان Slime درست کنیم؟
برای پیشگیری از عوارض و خطرات احتمالی بازی با این خمیرهای ژله ای دو راهکار وجود دارد. اولین راهکار این است که در هنگام خرید اسلایم به مواد اولیه به کار رفته شده در آن توجه لازم را داشته باشید. برای این کار ترکیبات آن را مطالعه کرده و در صورت رویت اسیدبوریک از خرید آن خودداری نمایید. دومین راهکار که اصلی ترین مطلب ما در این مقاله بوده و شما را با خیالی آسوده همراه خواهد کرد، این است که این خمیرهای ژله ای را خودتان درست کنید. درست کردن این خمیرهای نرم در منزل و استفاده ی آن به صورت دست ساز شما را با خیالی آسوده همراه خواهد کرد. در ادامه همراه ما باشید تا با طریقه ی درست کردن اسلایم در خانه آشنا شوید.
مواد اولیه مورد نیاز برای درست کردن اسلایم رنگی در خانه
- چسب سفید یا شفاف پلی وینیل استات( نصف پیمانه)
- نشاسته مایع( یک چهارم پیمانه)
- آب( نصف پیمانه)
- رنگ خوراکی( به اندازه ی نیاز)
نحوه درست کردن اسلایم
- برای درست کردن اسلایم به یک کاسه ی تمییز و خشک نیاز دارید. برای این کار کاسه و یا ظرفی متناسب با اندازه خمیر مورد نیاز خود انتخاب کنید.
- چسب سفید یا شفاف پلی وینیل استات را به اندازه ی نصف پیمانه برداشته و درون کاسه بریزید.
- سپس نصف پیمانه آب را به درون کاسه ی چسب ریخته و سپس به خوبی آن را مخلوط کنید.
- مرحله سوم مرحله ی اضافه کردن رنگ ها به ترکیب بدست آمده است. یک رنگ را به سلیقه ی خود انتخاب و به خمیر به دست آمده اضافه کنید. توجه کنید که بسته به اینکه از کدام یک از چسب های سفید و بی رنگ استفاده کرده اید، طیف رنگی متفاوت تری خواهید داشت. در صورتی که از چسب سفید استفاده کرده باشید رنگ بدست آمده شما برای خمیر اسلایم کمرنگ تر از زمانی است که از چسب بی رنگ استفاده می کنید.
- مرحله ی چهارم نوبت به اضافه کردن نشاسته است. یک چهارم پیمانه نشاسته ی مایع را به خمیر بدست آمده ی خود اضافه کرده و آن را به صورت مرتب هم بزنید. این کار را تازمانی انجام دهید که خمیر اسلایم شما شروع به پف کردن کرده و حالت مایع خود را از دست بدهد.
- بعد از اینکه خمیر اسلایم شما شکل گرفت، نوبت به ورز دادن آن می رساند. در این مرحله زمانی که خمیر را در دست خود ورز می کنید ممکن است حالت رشته ای آن را احساس کنید که این مسئله طبیعیست. به آرامی خمیر خود را ورز دهید تا حالت رشته ای آن از بین رفته و قوام پیدا کند.
- برای رسیدن خمیر به قوام راهکار دیگری نیز وجود دارد. برای این کار می توانید خمیر را به مدت سه دقیقه در یک ظرف تمییز دیگری قرار داده و اجازه ی استراحت به آن بدهید. به این نکته توجه لازم را داشته باشید که ورز دادن خمیر بدست آمده وضعیت قوام بهتری را به آن می بخشد. هر چند استراحت دادن خمیر نیز در جایگاه خود راه حلی برای قوام خمیر بدست آمده می باشد. برای اینکه خمیر خود را به صورت اصولی ورز دهید باید از چند تکنیک اصولی پیروی کنید:
تکنیک هایی که برای ورز دادن خمیر اسلایم به آن نیاز خواهید داشت:
اولین کاری که برای خمیر آماده خود قرار است انجام بدهید این است که آن را قبل از برداشتن درون کاسه ی خود ورز دهید. بعد از این کار چند قطره نشاسته مایع را بر روی دست خود ریخته و شروع به ورز دادن خمیر بر روی آن نمایید. نشاسته ای که به مرور زمان به کمک دستان شما در هنگام ورز دادن، به خورد خمیر می رود به سفت شدن آن کمک خواهد کرد. مراحل اضافه کردن نشاسته را کم کم انجام دهید و زمانی که احساس کردید که خمیر شما به میزان سختی مناسبی رسیده است از اضافه کردن نشاسته خود داری کنید. اضافه کردن نشاسته ی زیاد خمیر شما را بیش از حد سفت و میزان کم آن باعث چسبندگی در خمیر خواهد شد. زمانی که احساس کردید خمیر شما از قوام خوبی برخوردار است زمان آن رسیده که فرزندتان را از بازی با خمیر دست ساز خود بهره مند سازید.
نگهداری اسلایم
برای اینکه اسلایم تازه بماند باید هوا به آن نفوذ نکند که برای جلوگیری از نفوذ هوا به اسلایم پس از استفاده آن را درون پلاستیک های زیپ دار ، یا ظروف دربسته قرار دهید. برای استفاده طولانی مدت از اسلایم بهتر است آن را پس از آن که در پلاستیک یا ظرفی قرار دادید برای جلوگیری از نفوذ باکتری ها و رشد آنها اسلایم را در درون یخچال قرار دهید.
بهتر است دست های خود را قبل از استفاده از اسلایم کاملا بشورید تا آلودگی های دست وارد اسلایم نشود. باید به این نکته هم توجه داشته باشید که نباید اسلایم زا در سطوح کثیف رها کنید، مخصوصا سطوح خاکی؛ زیرا پس از افتادن اسلایم روی خاک دیگر غیر قابل استفاده میشود.
خوب نبود عالی بود اما روش دیگه هم داره؟