راحله آقاپور 190 روز پیش 1 دیدگاه

چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم

خیلی از ماها ممکنه به درس علاقه نداشته باشیم یا خیلی ساده بگم از درس خوندن متنفر باشیم. هر موقع اسم درس بیاد ازش فراری باشیم و یه بهونه ای برای در رفتن از زیر درس پیدا کنیم. حتی خیلیامون در بچگی برای رفتن به مدرسه هم بهونه های جور و با جور میارودیم. خودمون و به دل درد می زدیم و خیلی راحت مدرسه رو کنسل می کردیم. حتی خود منم یکی از این بچه ها بودم. یه روزایی اصلا دل به درس و مدرسه نمی دادم. نمی دونم دلیلش چی بود. الان که فکر می کنم شاید فضای تکراریه مدرسه بود که بعضی از روزا من رو از درس خوندن دور می کرد. البته روزایی که تو مدرسه بودیم خیلی خوب با بچه ها درس می خوندیم و با معلممون هماهنگ بودیم. اما خب، یه جایاهی هم کم میاوردیم و یه شیطنت کوچیکی برای پیچوندن معلممون انجام می دادیم.

علاقه نداشتن به درس گاها با ما تا بزرگ سالی می مونه و گاها هم در همون دوران مدرسه تموم میشه که همه ی این تغییر علاقه ها فقط به خودمون بستگی داره. اینکه چی کار می کنیم و چجوری باهاش کنار میایم وچطور به چالش می کشونیمش یه چیزیه که ممکنه هممون توش موفق نباشیم. خب طبیعی هم هست برای به چالش کشیدن چنین موضوع مهمی به یه سری مهارت هایی نیاز داریم که بتونیم به مرور زمان علاقمون رو به درس برگردونیم. پس نباید انتظار داشته باشید که این علاقه یک دفعه ای مثل معجزه اتفاق بیوفته. اگر می خواید کم کم علاقه به درس خوندن رو در زندگیتون به وجود بیارید پیشنهاد میدیم که این مقاله از چگونه رو از دست ندین. اطلاعات جالبی براتون داریم که می تونه شما رو به درس و مطالعه علاقه مند کنه.


1-مدیتشن کنید

چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم

یکی از راه هایی که به جرات می تونم بگم تاثیر زیادی در افزایش علاقه مندی به درس خوندنتون داره مدیتیشنه. قبل درس خوندن مراقبه کنید و مدیتیشن انجام بدین. مدیتیشن باعث دور شدن افکار مزاحم می شه. پس تمرکزتون رو افزایش می ده. وقتی ببینید که با تمرکز بیشتری دارید کتابی که جلوتون بازه رو پیش میرید و اونو عمیقا مطالعه می کنید ناخودآگاه غرق در اون می شید و دست از اون کتاب برنمی دارید. حتی شاید چند ساعت پشت کتاب بشینید و متوجه نشید که نیمی از کتاب رو تموم کردین. خود من زمان هایی که قبل از مطالعه، مدیتیشن انجام میدم نکته هایی رو که از کتاب یاد میگیرم هیچ وقت فراموش نمی کنم. چون اینو یاد گرفتم که درس خوندن با حواس پرت فقط فراموشی میاره. پس ترجیهمم اینه که در چنین مواقعی اصلا به سراغ کتاب نرم.


2-برای درس خوندن یک برنامه اختصاصی ردیف کنید

چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم

وقتی که می خواید درس بخونید، تمام تمرکز و ذهنیت شما باید روی اون چیزی باشه که در کتاب میبینید نه کار دیگه. پس یه برنامه ی اختصاصی برای خودتون بچینید و کارهای دیگه تون رو بذارید برای مواقع دیگه. یعنی اینجور نباشه که وقتی دارید مطالعه می کنید هم زمان کارهای دیگه رو هم انجام بدین. حالا چه تلوزیون نگاه کردن باشه چه کار دیگه. این کارها فقط تمرکز شما رو پایین تر میبارن. ذهن شما هم به جای اینکه فقط بر روی یک موضوع تمرکز کنه بر روی دو موضوع متمرکز میشه. برای همین اونقدرها هم عمیق اون نکاتی رو باید از کتاب بگیریم و متوجه نمیشیم. باید بدونید که هر فرد به اندازه ی دقت و تمرکزی که داره غرق در کتاب و درس خوندن میشه و از اون لذت می بره. حتما تا الان متوجه شدین که چرا بعضی افراد نتونستن این علاقه رو به درس خوندن پیدا کنن و همش از این موضوع گله می کنن.


3-زمان مناسبی برای درس خوندن انتخاب کنید

چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم

انتخاب زمان مناسب برای مطالعه فرد به فرد فرق می کنه. حالا چرا؟ چون سیستم بدنی افراد با هم دیگه متفاوته و به دنبال اون عادت هم شکل می گیره. برای همین، ممکنه فردی بگه که من شبا خیلی خوب درس می خونم و به اندازه کافی تمرکز دارم. اما فرد دیگه صبح ها برای مطالعه راحت تر باشه.

با در نظر گرفتن همه این موارد و الگوهای شخصی افراد باید این نکته رو هم اضافه کنیم که برخی از زمان ها برای مطالعه مناسب نیستند. مثلا ظهرها( به خصوص بعد ناهار) به دلیل کاهش تمرکز بهتره دست از مطالعه و درس خوندن بکشیم. به جاش خوب استراحت کنیم که عصر مطالعه مون رو شروع کنیم. در واقع، بهترین زمان برای مطالعه، صبح و عصره. اما اگر شما هم مثل من شب ها عادت به مطالعه دارید می تونید درس خوندن رو به این ساعت ها موکول کنید.


4-مکان مخصوص مطالعه داشته باشید

چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم

این طور نباشه که هر جا گیر آوردین بشینید و درس خوندنو شروع کنید. باید یه جای مخصوصی برای درس خوندن خودتون انتخاب کنید. مثلا می دونستین که درس خوندن در جایی که استراحت می کنید جای مناسبی برای مطالعه نیست و باعث می شه که کم کم علاقتون به درس کم بشه. پس یه اتاق جداگانه ای برای درس خوندن و مطالعه انتخاب کنید. اگر هم امکانش براتون مقدور نبود می تونید یک میز مطالعه برای خودتون تهیه کنید و اون جا به درس خوندن مشغول شید.


5-از لوازم التحریری استفاده کنید که بهش علاقه دارید

چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم

لوازم تحریر فانتزی می تونه انگیزه ی درس خوندن رو بهتون برگردونه و شما رو به درس علاقه مند کنه. خودکارهای رنگی، ماژیک های هایلایت و هزار تا چیز دیگه که می تونید برای خودتون بخرید و از درس خوندتون لذت ببرید.


6-از کم شروع کنید

چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم

برای اینکه به درس علاقه مند شید باید اول خودتون رو برای درس های کمی آماده کنید. نه اینکه یک دفعه ای خودتون رو با هیولای بزرگی از درس و کتاب مواجه کنید و بگیر که حتما من باید این درسارو تا آخر شب تموم کنم. نه! اولش از یک ساعت درس خوندن شروع کنید. ولی مطمئن بشید که از پس درسایی که تو این یک ساعت خوندین برمیاید و حسابی کتاب رو قورت دادین و خیلی مفهومی مطالب رو رفتین جلو. به مرور زمان وقتی ببنید که به این حجم کمی از مطالب مسلط شدید دیگه کم کم علاقه تون به درس بیشتر می شه و خودتون دلتون می خواد که ساعت مطالعه رو افزایش بدین.


7-دروس رو کاربردی یاد بگیرید

مطالعه ی کاربردی یعنی اینکه درسی رو که می خونید ببینید کجای زندگیتون به درد می خوره. همین جوری سر سری از درساتون رد نشید و خوب درکشون کنید. مثلا اگر رشتتون انسانیه و دارید کتاب روان شناسی مطالعه می کنید ببینید کجاها می تونید این درسارو به کار بگیرید یا اصلا به بقیه کمک کنید؟ این جوری علاقه شما به درس خوندن هم بیشتر می شه.

چگونه کنکوری درس بخوانیم


جمع بندی

یادتون نره که علاقه همین جوری به وجود نمیاد. پس نمی شه نشست و منتظر موند که علاقه به درس خوندن هم خود به خود و به صورت اتفاقی شکل بگیره. یا یکی دیگه بیاد و کاری برای ما انجام بده. نه! اگر تا الان شرایط جوری نبوده که این علاقه رو در زندگیتون بسازید، می تونید از راهکارهای این پست ما استفاده کنید و خیلی راحت با برنامه های تدریجی به درس خوندن علاقه مند شید.

ممنون که تا اینجا ما رو همراهی کردین و همه ی حواستون رو به ما دادین.

منبع: چگونه

نظرات کاربران

  • نظرات توهین آمیز، نژاد پرستانه و زننده تایید نخواهد شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند و یا لینک سایر وبسایت ها در آن باشد تایید نمی شود.
  • لطفا در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده نفرمایید.
  • از ارسال کامنت نامرتبط با موضوع این مقاله پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. بنفش گفت:

    سلام ممنونم از سایت خوبتون خانم آقاپور
    واقعا به دردم خورد مخصوصا انجام مدیتیشن و مراقبه
    تشکر🌹

شاید دوست داشته باشید