حرکات اصلاحی قوز کمر + درمان سریع قوز کمر
ستون فقرات ما بصورت طبیعی دارای کمی انحنا بوده به اگر از بغل به آن نگاه شود، ساختاری شبیه به حرف S دارد. این مقدار انحنا در ستون فقرات کاملا عادی بوده و برای حفظ تعادل لازم میباشد. حال در برخی افراد، انحنا ستون فقرات بیش از مقدار طبیعی بوده که به آن قوز کمر گفته میشود. قوز کمر، مشکلات زیادی را برای افراد بوجود آورده و در مراحل پیشرفته میتواند مانع از انجام بسیاری از امور و ورزشها در شخص شود. با اینحال خبر خوب این است که با انجام حرکات اصلاحی قوز کمر و استفاده از قوزبندهای طبی در یک دوره زمانی، میتوان از پیشرفت قوز کمر جلوگیری کرده و آن را تا حد زیادی درمان نمود. در این مقاله از چگونه به معرفی و آموزش حرکات اصلاحی قوز کمر خواهیم پرداخت. با ما همراه شوید.
آموزش حرکات اصلاحی قوز کمر
حرکات اصلاحی قوز کمر، مجموعه حرکاتی است که درصورت انجام صحیح آنها بصورت روزانه، میتوانید قوز کمر خودتان را اصلاح نمایید. دقت داشته باشید که این حرکات را کاملا صحیح انجام دهید، چراکه درصورت انجام اشتباه این حرکات، قوز کمر شما درمان نخواهد شد.
1 – حرکت کبرا:
یکی از سادهترین و بهترین حرکات اصلاحی قوز کمر، حرکت کبرا میباشد. این حرکت نیاز به سادگی در هر مکانی قابل اجرا بوده و در هر فرم و وضعیت بدنی که باشید، میتوانید این حرکت اصلاحی را انجام دهید. شیوه انجام حرکت کبرا به ترتیب زیر میباشد.
- از سمت شکم بر روی زمین دراز کشیده و پاهای خود را کمی از هم فاصله دهید.
- کف دستها را روی زمین قرار داده و بالاتنه خود را بدون جداشدن پایینتنه از روی زمین، بالا ببرید. دقت داشته باشید که دستهایتان در امتداد سرتان قرار بگیرد.
- به اندازه 10 ثانیه، این موقعیت را حفظ کرده و سپس به حالت اولیه برگردید.
میتوانید این حرکت را 5 مرتبه در طول روز انجام دهید.
2 – حرکت قایقی دستبسته:
این حرکت جزو حرکات بسیار موثر در اصلاح قوز کمر میباشد ولی انجام آن تنها در باشگاه ممکن است. همچنین دقت داشته باشید که درصورت انجام دادن این حرکت به شکل اشتباه، قوز کمر شما تشدید خواهد شد.
- روی صندلی دستگاه نشسته و دسته V شکل را دست بگیرید.
- ستون فقرات خود را کاملا صاف کرده و قفسه سینههای خود را جلو بیاورید.
- سپس دسته را به سمت شکم خود کشیده و در همان حین، سینه خود را جلو آورید.
این حرکت را در 3 ست 15 تایی انجام دهید. دقت داشته باشید که دسته را حتما به سمت شکم خود بکشید و از آوردن دسته به سمت قفسه سینه خود پرهیز کنید. همچنین حفظ فرم ستون فقرات در انجام این حرکت بسیار حائز اهمیت میباشد.
3 – حرکت کشش پشت خوابیده:
حرکت کشش پشت خوابیده باعث اصلاح فرم ستون فقرات شده و برای رفع خستگیهای ناشی از نشستن طولانیمدت پشت میز نیز بسیار موثر است.
- از سمت شکم بر روی زمین دراز بکشید. پاهای خود را نیز به اندازه عرض شانهها از هم فاصله دهید.
- آرنج دستهای خود را به اندازه 90 درجه خم نمایید. سپس سر و دستهای خود را بالا بیاورید.
- به اندازه 10 ثانیه این فرم را حفظ کرده و سپس به حالت اولیه برگردید.
حرکت کشش پشت خوابیده را 5 بار در روز انجام دهید.
4 – حرکت کشش پشت رول:
کشش پشت با رول یکی از حرکات اصلاحی قوز کمر است که انجام روزانه آن باعث اصلاح فرم ستون فقرات شما خواهد شد. برای انجام این حرکت نیاز به یک رول فومی دارید. اگر رول فومی در دسترس نداشتید، میتوانید از یک حوله رول شده استفاده نمایید.
- از پشت روی زمین دراز بکشید و با خم کردن زانوها، پاهایتان را جمع کنید. فاصله بین پاها باید به اندازه عرض شانهها باشد.
- رول فومی را به شکلی تنظیم کنید که پشت قفسه سینه شما قرار بگیرد.
- حال سر و شانههای خود را به سمت زمین بیاورید. در حین این حرکت باید روی ستون فقرات خود احساس کشش کنید.
- · 10 تا 15 ثانیه این فرم را حفظ کرده و سپس استراحت کنید.
این حرکت را 5 مرتبه تکرار کنید. اگر از حوله رول شده استفاده میکنید، آن را بگونهای رول کنید که ارتفاع آن خیلی کم نشود.
5 – حرکت فشار قفسه سینه با توپ:
جهت انجام حرکت فشار قفسه سینه با توپ، به یک توپ کوچک به اندازه توپ تنیس نیاز دارید. این حرکت برای اصلاح قوز کمر و همچنین اصلاح فرم شانهها بسیار موثر میباشد.
- پاهای خود را کمی خم کرده و توپ را بین دیوار و پشت قفسه سینه خود قرار دهید.
- آرنج دستها را خم کرده و دستها را در امتداد بالاتنه خود نگه دارید.
- حال شانهها را به آرامی به سمت عقب حرکت دهید.
- این حالت را 10 ثانیه حفظ کرده و سپس استراحت کنید.
5 مرتبه این حرکت را تکرار کنید.
6 – کشش قفسه سینه ایستاده:
کشش قفسه سینه ایستاده یکی دیگر از حرکات اصلاحی قوز کمر میباشد که بدون هیچ ابزار خاصی میتوانید آن را انجام دهید.
- بر روی زمین ایستاده و پاهای خود را کمی کمتر از عرض شانههایتان باز کنید.
- دستهای خود را از پشت به هم گره نموده و این فرم را حفظ کنید. به یاد داشته باشید که بالاتنه خود را صاف نگه دارید.
- این فرم را برای 15 ثانیه حفظ کنید.
5 مرتبه در روز این حرکات را انجام دهید. اگر شانههای شما مشکل دارد، پیش از انجام این حرکت با پزشک خود مشورت کنید.
7 – کشش قفسه سینه با در:
حرکت اصلاحی گشش قفسه سینه با برای درمان قوز کمر بسیار موثر میباشد. همچنین این حرکت برای افرادی که تفتادگی شانه دارند نیز مفید است. برای انجام این حرکت باید از یک چهارچوب در استفاده کنید.
- مقابل چهارچوب در ایستاده و یکی از پاهای خود را جلوتر از پای دیگرتان، در آستانه در قرار دهید.
- دو دست خود را به شکلی که آرنجهایتان خم شده است، روی چهارچوب در قرار دهید.
- حال با متمایل کردن بدن خود به سمت جلو، قفسه سینه خود را تحت کشش قرار دهید.
- · 10 ثانیه در این حالت مانده و سپس به حالت اول بازگردید.
این حرکت را 5 مرتبه انجام دهید. همچنین از وارد کردن کشش بیش از اندازه خودداری کنید.
قوز کمر و راههای مقابله با آن:
قوز کمر، دلایل متفاوتی دارد و مواردی چون بد نشستن و بد راه رفتن میتواند باعث پیشرفت آن شود. بطور کل آنچه که بیشتر از درمان قوز کمر اهمیت دارد، جلوگیری از پیشرفت آن میباشد.
برای مقابله با پیشرفت قوز کمر لازم است تا در وهله اول، نحوه نشستن و راه رفتن خود را تصحیح کنید. اگر شغل شما ایجاب میکند ساعات زیادی را پشت صندلی بنشینید و یا روی پاهای خود بایستید، لازم است تا هر نیمساعت تا یک ساعت، کمی نرمش کرده و درصورت امکان، تمرین شماره 6 یعنی کشش قفسه سینه ایستاده را انجام دهید. همچنین موقع ایستادن، حدالامکان ستون فقرات خود را خمیده نکنید. در زمان راه رفتن نیز همواره سینههای خود را جلو برده و شانههای خود را عقب نگه دارید تا از پیشرفت قوز کمر خود در امان باشید.
در وهله دوم نیز حرکات اصلاحی قوز کمر را بصورت روتین انجام دهید و برای بیشتر کردن اثرگذاری تمرینها، از قوز بندهای طبی یا بریس استفاده کنید.
نکاتی مهم در رابطه با حرکات اصلاحی قوز کمر:
با چند روز انجام دادن حرکات اصلاحی قوز کمر، انتظار درمان کامل آن را نداشته باشید. حرکات اصلاحی قوز کمر زمانی تاثیر خودش را نشان خواهند داد که آنها را بصورت مرتب انجام دهید.
همچنین توجه داشته باشید که حرکات اصلاحی را بصورت کاملا صحیح و بدون اشتباه انجام دهید. اگر قادر به انجام برخی از حرکات اصلاحی نیستید، آن حرکت را حذف کنید و درعوض، سایر حرکات را انجام دهید.
جمع بندی:
قوز کمر به انحنا غیرعادی ستون فقرات گفته میشود که بروز آن در شخص میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. قوز کمر بر روی استایل کلی بدن تاثیر گذاشته و نحوه راه رفتن و نشستن افراد را دستخوش تغییر میکند. درصورتیکه برای درمان قوز کمر اقدامی نشود، انحنا پشت ستون فقرات بیشتر شده و قوز کمر پیشرفت خواهد کرد.
یکی از بهترین راههای اصلاح قوز کمر، انجام دادن مرتب حرکات اصلاحی قوز کمر میباشد. در این مقاله به معرفی انواع حرکات اصلاحی قوز کمر پرداخته و نحوه انجام صحیح آنها را آموزش دادهایم. با قرار دادن حرکات اصلاحی قوز کمر در برنامه روزانه خود، قوز کمر خود را یکبار برای همیشه درمان خواهید نمود.
نظرات کاربران