تیم چگونه 339 روز پیش 2 دیدگاه

چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان

کرونا ویروس‌ها (نام علمی: Coronaviruses)، خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود. کرونو ویروس‌ها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آن‌ها تا به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.ساختار کروناویروس‌ها نیز دارای یک ژنوم RNA معمولی است. افرادی که هم‌زمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروس‌ها هستند. معمولاً شدت سرماخوردگی که کروناویروس عامل آن باشد بیشتر است. کرونو ویروس‌ها که پس از راینو ویروس‌ها بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی می‌شوند اگرچه کرونو ویروس‌ها بیشتر در حیوانات دیده می‌شوند، اما پنج نوع از آن‌ها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تشخیص اینکه علت بیماری کرونو ویروس باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که برخلاف راینو ویروس‌ها به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو می‌کنند.
کروناویروس‌ها (Coronaviruses) خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که بیماری‌های مختلفی را از سرماخوردگی معمولی گرفته تا سندرم حاد و شدید تنفسی یا همان SARS (سارس) ایجاد می‌کنند. این بیماری به نام سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه (Middle East respiratory syndrome coronavirus) شناخته شده‌است که به اختصار MERS-CoV خوانده می‌شود. کروناویروس‌ها دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را در انسان‌ها درگیر می‌کند و عامل یک سوم سرماخوردگی‌های شایع هستند.

چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان

این بیماری برای اولین بار در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان، یکی از شهر‌های بزرگ چین گزارش شده و به سرعت در حال شیوع است. از آن زمان، مسافران با سفر به کشور‌های دیگر از جمله ایالات متحده، باعث انتقال این ویروس در سطح جهان شده‌اند. از ابتدا شیوع تاکنون صد‌ها نفر به ویروس کرونا آلوده شده‌اند.
در بازه زمانی بین ۳۱ دسامبر تا ۲۲ ژانویه مقامات کشور چین از شناسایی بیش از ۴۰۰ نفر که به این ویروس مبتلا شده‌اند خبر دادند. تایلند دو مورد و ژاپن، کره جنوبی و تایوان هم هر کدام یک مورد ابتلا گزارش کرده‌اند. تمامی این بیماران اخیرا به چین سفر داشته‌اند. در خارج از آسیا ، ایالات متحده نیز اولین مورد ابتلا به این ویروس را در بیمارانی که اخیراً از ووهان در چین برگشته گزارش کرده است. در کشور ما نیز کارشناسان بهداشت مستقر در مرزها و فرودگاهها، تمام افرادی که از چین قصد ورود به کشور را دارند تحت مراقبت قرار می‌دهند.

شستن صحیح دست ها برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا

پیشگیری کنید

این ویروس برای اولین بار توسط لئو پون ویروس شناس در دانشکده بهداشت در چین رمزگشایی شد، او احتمال می‌دهد کرونا ابتدا در بدن یک حیوان ایجاد شده و سپس در انسان گسترش یافته و از جمله موارد نادری است که در اصطلاح پزشکی، زونوتیک نامیده می‌شود؛ این نام به بیماری‌هایی اتلاق می‌شود که از حیوان به انسان منتقل می‌شود. طبق اظهارات پون این ویروس باعث ایجاد پونومونی شده و به آنتی بیوتیک هیچ پاسخی نمی‌دهد. هنوز مشخص نیست که ویروس کرونا تا چه اندازه می‌تواند کشنده باشد.
در مورد شیوع این بیماری، گزارش‌ها حاکی از آن است که بیشتر گروه اول بیماران بستری، کارگر یا مشتریانی در یک بازار عمده فروشی غذا‌های دریایی محلی بوده‌اند؛ همچنین گوشت‌های فرآوری شده و حیوانات قابل مصرف زنده از جمله مرغ، الاغ، گوسفند، خوک، شتر، روباه، موش‌های بامبو، جوجه تیغی و خزندگان نیز از مواردی بوده‌اند که در گزارش ها به عنوان منبع این ویروس گزارش شده‌اند. 

چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان

علائم ویروس کرونا

چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان

این ویروس‌ معمولاً می‌توانند با ایجاد مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی باعث بیماری شود. علائم ویروس کرونا شامل آبریزش بینی، سرفه، گلودرد، احتمالاً سردرد و تب است که می‌تواند تا دو روز ادامه یابد.
در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند افراد مسن و بسیار جوان، این احتمال وجود دارد که این ویروس باعث ایجاد مشکلات تنفسی بسیار جدی‌تر مانند ذات‌الریه یا برونشیت شود.
در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده‌است که این مورد می‌تواند بیمار را به همودیالیز نیازمند کند.

راههای انتقال ویروس کرونا

چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان

ویروس‌ها می‌توانند از تماس انسان با حیوانات منتقل شوند. طبق گفته دانشمندان سازمان بهداشت جهانی MERS در شتر‌ها و SARS از گربه‌ها شروع شده است، اما در مورد کرونا هنوز مشخص نشده چه حیواناتی ممکن است باعث شیوع این ویروس در ووهان شده باشد و انتقال انسان به انسان هم غالباً هنگامی اتفاق می‌افتد که شخص در معرض سرفه فرد مبتلا قرار گرفته باشد.
بسته به میزان ابتلا به ویروس، سرفه، عطسه یا لرزش دست از مشخص‌ترین علائم این ویروس هستند. کرونا همچنین با دست زدن به چیزی که فرد آلوده لمس کرده قابل انتقال است. در برخی موارد پرستاران هم از طریق زباله‌های عفونی بیماران مبتلا به این ویروس آلوده شده‌اند.
انتقال انسان به انسان برای ویروس کرونا تأیید شده است، اما متخصصان اکنون در تلاشند تا دریابند چه کسی آن را بیشتر منتقل می‌کند و چه کسی بیشتر در معرض خطر است و آیا این انتقال بیشتر در بیمارستان‌ها یا در جامعه رخ داده است؟ و  به نظر می‌رسد MERS، SARS و ویروس کرونا باعث بروز بیماری شدیدتر در افراد مسن می‌شوند و  میانگین سنی مبتلایان ۴۰ سال به بالا است.

درمان ویروس کرونا

درمان خاصی وجود ندارد، اما تحقیقات در حال انجام است.
البته گروهی از دانشمندان به رهبری «ادوارد تریبالا» از دانشگاه گوتنبرگ سوئد و «ولکر تیل» از دانشگاه برن آلمان ماده‌ای به نام «K22» کشف کردند که به نظر می‌رسد توانایی این ویروس‌ها را برای گسترش در انسان‌ها مسدود می‌کند. «K22» تکثیر کروناویروس را در سلول‌های پوششی دستگاه تنفسی انسان مهار می‌کند. «K22» در مقابله با کروناویروس‌های بی‌ضرری که در انسان علائم سرماخوردگی ایجاد می‌کنند و کروناویروس‌های عامل بیماری سارس و مرس مؤثر است. ویروس‌ها برای تولیدمثل باید غشای سلول‌های انسانی جداگانه‌ای در اختیار بگیرند تا در آن نوعی پایه نگهدارنده درست کنند و ماشین تولید ویروس خود را در آن مستقر کنند و ماده «K22» این روند را غیرممکن می‌کند. بیشتر اوقات علائم به خودی خود از بین می رود؛ متخصصان هم توصیه می کنند که در این باره مراقبت های بیشتری انجام شود. اگر علائم بدتر از سرماخوردگی است، حتما باید به پزشک مراجعه شود.
پزشکان می توانند با تجویز داروی درد یا تب، علائم را تسکین دهند. CDC می گوید دستگاه بخور یا دوش گرم می تواند به گلو درد یا سرفه کمک کند. نوشیدن مایعات زیاد، استراحت و خواب کافی تا حد امکان همچنین می تواند در درمان این ویروس موثر باشد.

پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
Passengers wearing masks are seen at Shanghai railway station in Shanghai, China January 21, 2020. REUTERS/Aly Song

سازمان CDC و نیز سایر متخصصان سلامت، راهکارهای محافظت در برابر کروناویروس را به ویژه در هنگام سفر منتشر کرده‌اند. برای حفاظت از خود در برابر کروناویروس موارد زیر را جدی بگیرید:‌

  •  از افرادی که علائمی نظیر سینه‌پهلو و سرماخوردگی معمولی را،‌ نظیر آبریزش بینی و سرفه، از خود بروز می‌دهند فاصله بگیرید.
  • با دست‌های نشسته هرگز چشم، بینی و دهان خود را لمس نکنید.
  •  دست‌های خود را مرتب با آب و صابون بشوئید و مالیدن دست‌ها را حداقل ۲۰ ثانیه ادامه دهید.
  • در صورت امکان از ضدعفونی‌کننده‌های دست الکلی استفاده کنید.
  • تا حد امکان از هرگونه تماسی با حیوانات و حضور در بازارهای فروش حیوانات خودداری کنید.

ویروس کرونا در گربه ها، سگ ها و حیوانات دیگر

حیوانات اهلی می توانند ویروس کرونا را بگیرند و باعث عفونت های شدید شوند. بعضی اوقات ویروس ها می توانند منجر به بیماری های کشنده شوند. براساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۱، فرد می تواند باعث بروز پریتونیت عفونی حفره ای در گربه ها شود و چیزی به نام “ویروس کرونا پاتروپیک سگ” می تواند گربه ها و سگ ها را آلوده کند.
طبق این مطالعه، گربه ها می توانند SARS را بگیرند، اما هیچ یک از گربه های آلوده علائمی دال بر این بیماری را نشان نمی دهند. ویروس کرونا گربه معمولاً بدون علامت است، اما می تواند باعث اسهال خفیف شود.

بیماری ناشی‌ از ویروس کرونای جدید چقدر خطرناک است؟

مقامات بهداشتی سرتاسر جهان نگران شیوع این ویروس هستند اما ارزیابی دقیق میزان کشنده بودن ویروس جدید دشوار است. روز پنج‌شنبه، سازمان جهانی بهداشت از اعلام این شیوع به‌عنوان وضعیت اضطراری بهداشت عمومی صرف‌نظر کرد. دکتر ویلیام شافنر، استاد مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت گفت:
وقتی ما با یک بیماری عفونی جدید رو‌به‌رو می‌شویم، ابتدا از شدیدترین موارد آگاه می‌شویم. همان‌طور که بررسی‌ها ادامه پیدا می‌کند، اغلب متوجه می‌شویم که تعداد افرادی که دچار حالت خفیف‌تر بیماری هستند، بیشتر است و حتی افرادی وجود دارند که به ویروس آلوده شده ولی بیمار نشده‌اند.
اگربخواهیم مقایسه کنیم، هرسال در کشور آمریکا، ۲۰۰ هزار نفر در اثر ابتلا به آنفلوانزا بستری می‌شوند و ۳۵ هزار نفر از دنیا می‌روند. البته درحالی‌که برخی دانشمندان می‌گویند که ظاهرا ویروس جدید نسبت‌به ویروس‌های کرونای دیگری مانند سارس و مرس شدت کمتری دارد، مشخص نیست که آیا مقامات چینی درباره‌ی شمار عفونت‌ها یا تعداد موارد فوتی کاملا شفاف بوده‌اند یا حتی آیا آمار گزارش‌شده به‌دقت مورد پیگیری قرار می‌گیرد یا نه.


چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان

سرعت انتقال ویروس Corona چقدر است؟

به نظر می‌آید شمار مبتلایان به این ویروس در یک هفته از ۴۰ به ۴۴۰ نفر رسیده است. اما در حقیقت بسیاری از موارد تازه مبتلا به این ویروس، از چند روز قبل بیمار شده بودند و با تاخیر شناسایی شدند.
اطلاعات کمی درباره نرخ رشد این اپیدمی وجود دارد. اما متخصصان معتقدند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس احتمالا بالاتر از موارد ثبت‌شده است.
تا کنون مواردی از ابتلای به این بیماری در تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و ایالات متحده هم مشاهده شده است.
این بیماری نخستین بار در شهر ووهان چین بروز کرد و تمام مبتلایان به آن در کشورهای مختلف کسانی بوده‌اند که بیشتر به این شهر سفر کرده بودند.
اما این نگرانی وجود دارد که این ویروس توسط میلیون‌ها نفر که برای جشن سال نو میلادی در چین سفر می‌کنند،‌ در اواخر ماه جاری میلادی، همه‌گیر شود.

ویروس چطور متوقف می‌شود؟

واکسنی برای این ویروس وجود ندارد. بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است.
باید به دنبال افرادی گشت که با بیماران این ویروس در تماس بوده‌اند و آنها را زیر نظر گرفت.
در قدم بعدی باید محدودیت‌های مسافرتی ایجاد کرد و از گردهمایی‌های عمومی جلوگیری کرد.

ویروس کرونا در زنان باردار چگونه است؟

یک مطالعه در سال ۲۰۱۴، مواردی از وجود ویروس MERS در زنان بارداری را نشان داد که در بیمارستان زایمان کرده بوند و مطالعه‌ای دیگر در سال ۲۰۰۴ انجام شد که به دنبال آن مشخص شد که بیماری‌های مرتبط با SARS با مواردی از سقط خود به خود، مرگ مادر و بیماری بحرانی مادر مرتبط بوده است.


چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان

کرونا در ایران

در ایران، در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸، به دنبال فوت ۲ بیمار با عوارض تنفسی در بیمارستان کامکار قم، شایعاتی دربارهٔ مرگ این بیماران به علت کروناویروس شکل گرفت. اما دانشگاه علوم پزشکی قم با تکذیب شایعات مربوط به مبتلا بودن این دو بیمار فوت شده به کروناویروس، اعلام کرد که تاکنون هیچ‌گونه شواهدی تشخیصی مبنی بر ابتلا به بیماری کرونا دیده نشده‌است.در تاریخ ۳۰ بهمن اولین موارد از کرونای جدید در شهر قم از طریق روابط عمومی وزارت بهداشت گزارش شد. رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد از موارد مشکوک را از نظر ابتلا به کروناویروس، مثبت گزارش شده‌است. بیمارستان کامکار قم نیز بعنوان محل قرنطینه و مراجعه بیماران و موارد مشکوک به کرونا مشخص شد. در همین روز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد که در چهار روز گذشته شاهد گسترش بیماری‌های تنفسی در قم بودیم و طی این مدت ۲ نفر در یکی از بیمارستان‌های قم بر اثر بیماری تنفسی فوت کردند که امروز تست اولیه این دو فرد در مورد بیماری کرونا مثبت اعلام شد.خبرگزاری ایلنا به نقل از منابع آگاه در ۳۰ بهمن ادعا کرد که شش‌نفر هم در حال حاضر به‌دلیل ابتلا به ویروس کرونا بستری هستند که خانواده و نزدیکان این افراد در قرنطینه به سر می‌برند.
بر اساس گفته‌های برادر یکی از درگذشتگان بر اثر کرونا که خود پزشک است، این شخص، یعنی برادر شخص فوت شده اعلام کرده است که پس از یک هفته با اصرار من از برادرم تست کرونا گرفتند. ده‌ها نفر دیگر نیز با همین علائم مرده‌اند که از آنها تست گرفته نشده و علت دیگری برای مرگ‌شان ثبت کرده‌اند. برادرم سفر خارجی نداشت و در همین شهر قم کرونا گرفته بود.
در ۲ اسفند، کانادا اعلام کرد که ششمین مورد از کروناویروس در این کشور، شخصی است که چند روز قبل، از مسافرت در ایران آمده است. اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در کشور لبنان نیز زنی است که از ایران آمده است. عراق و کویت نیز پرواز های خودشان را به ایران و بالعکس را به حالت تعلیق درآورده اند.
در ۲ اسفند، با اعلام رسمی فوت شدن چهار نفر، ایران پس از چین بیشترین تلفات ناشی از کروناویروس را داشته است.


موارد زیر به طور جدی وحتمی ممنوع شود:

  • مهمانی های غیر ضروری
  • استعمال قلیان در سفره خانه
  • استفاده از توالت عمومی
  • مصرف غذاهای بیرون بر رستوران
  • قنادی وکافه دست وروبوسی
  • استفاده از لوازم بازی و ورزشی پارک شهرها وشهربازی
  • استفاده از مترو در خط ها ومسیرهای شلوغ
  • اتوبوس خط واحد شهری
  • استفاده مکرراز دستگاه های عابر بانک
  • استفاده از تاکسی وسواریهای غیر شخصی
  • خرید حیوانات زنده وخانگی
  • استفاده از گوشی های تلفن مشترک در ادارات ،مدارس واماکن عمومی(تلفن در حالت بلندگو قرار داده وصحبت کنید)
  • خام خواری(خوردنی های حرارت ندیده)

انجام موارد زیر موکدا توصیه می شود:

  • مصرف مداوم داروهای گیاهی یا شیمیایی تقویت کننده ی سیستم ایمنی
  • شستشوی مکرر دست ها
  • شرب مدام مایعات
  • استفاده از انواع پد الکل ،ژل آنتی باکتریال،ماسک،و وسایل حفاظتی در صورت امکان
  • غرغره ی مدام آب ونمک
  • بخور آبگرم به صورت مکرر در صورت امکان
  • محدود یا تعطیل کردن انواع ارتباطات غیر ضروری اجتماعی،جلسات اداری،کلاسهای کمک آموزشی،سینما،تئاتر،دورهمی،و سفر

ویدئوها و تصاویر آموزشی

چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان

مردم نسبت به کرونا جدی باشند

یک کارشناس مسائل اجتماعی معتقد است: ابتلا به ویروس کرونا مساله ای تهدیدآمیز برای همه مردم است و اکنون که مسئولان وزارت بهداشت به صورت علنی حضور این ویروس در کشور و ابتلا به آن را خبر داده اند، بهتر است به جای شوخی های زننده در مورد آن به مساله‌ای اولویت دار برای آگآهی و تکرار نکات بهداشتی و اهمیت رعایت آنها منجر شود.
منوچهر ولی‌پور افزود: شوخی های زننده در مورد ویروس کرونا در حالی است که بسیاری از همشهریان و هموطنان ما به خاطر وضعیت جوی سرد زمستان دچار سرماخوردگی و انفلوآنزا هستند که اضطراب آنها را با توجه به تشابه علائم این بیماری با کرونا دوچندان می کند و بسیاری از جامعه درگیر این بیماری های معمول فصل سرما را نگران و دچار تنش روانی می کند.
این مددکار اجتماعی ادامه داد: در شرایط حاد کنونی ابتلا به کرونا باید به یک مساله عمومی و به چشم بستری خطرناک نگاه شود و ضمن حفظ آرامش جامعه در عین متانت و پرهیز از دست آویزکردن آن به عنوان شوخی ، مورد هشدار عمومی از سوی خود مردم قرار گیرد.
ولی پور گفت: حفظ آرامش جدا از شوخی‌های ناخوشایند با توجه به این نکته که الزاما مبتلایان دچار مرگ نمی شوند، قرنطینه های مردمی و رعایت از سوی خود آنان در صورت احتمال حتی ضعیف ابتلا و رعایت نکات بهداشتی و صداقت بیشتر مسئولان بهداشتی با مردم می تواند ما را از این برهه روانی رد کند.
به گفته او برخورد طنزگونه نسبت به ویروس کرونا و یا هر بیماری دیگر می‌تواند از جدیت مسائل بهداشتی بکاهد و منجر به سهل‌انگاری عمومی در این زمینه شود.

چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
چگونه علایم کرونا را بشناسیم + راه های پیشگیری و درمان
منبع: چگونه

نظرات کاربران

  • نظرات توهین آمیز، نژاد پرستانه و زننده تایید نخواهد شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند و یا لینک سایر وبسایت ها در آن باشد تایید نمی شود.
  • لطفا در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده نفرمایید.
  • از ارسال کامنت نامرتبط با موضوع این مقاله پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ترس گفت:

    سلام من الان 3 روز هست سرما خوردم گلو درد و يكم سرفه بخدا ميترسم برم دكتر حالا بگيد چكار كنم. أيا اين ويروس كرونا هست يا سرما خوردگي عادي

    1. ملیکا گفت:

      آره منم همینطورم و هر چی سایت ها رو میگردم نمیتونم بفهمم سرماخوردگیه یا کرونا خیلی ترسیدم

شاید دوست داشته باشید