چگونه به ترکیه مهاجرت کنیم
هر کسی برای یک بار هم که شده به مهاجرت به کشوری دیگر فکر کرده است. زمانی که تصمیم به مهاجرت میگیریم اولین سوالی که برایمان مطرح میشود این است که به کجا مهاجرت کنیم ؟ برای پاسخ به این سوال لازم است تا قصدتان از مهاجرت را بررسی کنید. ممکن است برای تحصیلات آکادمیک در دانشگاههای معتبر یا پیدا کردن شغلی مناسب و یا بهبود سطح کیفیت زندگیتان تصمیم به مهاجرت گرفته باشید. اگر هر یک از موارد بالا را در ذهنتان دارید، ترکیه یکی از مناسبترین کشورها برای شما خواهد بود. در این مقاله قصد داریم تا راههای مهاجرت به ترکیه را به شما دوستان عزیز و گرامی معرفی کنیم. با ما در سایت چگونه همراه باشید.
ترکیه، کشوری مناسب برای شروع زندگی جدید :
ترکیه از جهات زیادی، مکانی بسیار مناسب برای مهاجرت میباشد. همچنین به دلیل راحت بودن شرایط مهاجرت به ترکیه نسبت به سایر کشورها، این کشور جذابیتی بیشتری نیز برای افرادی که قصد مهاجرت کردن را دارند، پیدا کرده است.
ترکیه جزو یکی از برترین کشورهای توریستی بوده که در سالهای اخیر پیشرفت زیادی در این زمینه داشته است. همچنین دانشگاههای ترکیه نیز در سطح بسیار خوبی قرار دارند. این موضوع ترکیه را برای افرادی که قصد ادامه تحصیل دارند به مکانی مناسب برای مهاجرت تبدیل کرده است.
آمار کمتر بیکاری در ترکیه نسبت به ایران باعث شده تا این کشور برای افرادی که جویای کار هستند مناسب باشد.
همچنین سطح امکانات و کیفیت نسبتا بالا در ترکیه، این کشور را برای خانوادههایی که قصد بچه دار شدن دارند، مکانی جذاب ساخته است.
از دیگر مزیتهای ترکیه میتوان به نزدیک بودن زبان رسمی آنها به زبان ترک زبانهای ایران و نزدیک بودن آن به ایران اشاره نمود.
مهاجرت به ترکیه :
قوانین نسبتا آسان ترکیه نسبت به پذیرش مهاجر، مهاجرت به این کشور را برای ایرانیان آسان ساخته است. همچنین مواردی که در بالا گفته شد، ترکیه را برای افرادی که قصد مهاجرت از ایران را دارند به مکانی جذاب تبدیل کرده است.
راههای مختلفی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد که میتوانید بسته به شرایط خود از هر یک از این راهها اقدام به مهاجرت نمایید.
راههای مهاجرت به ترکیه :
برای مهاجرت به ترکیه راههای مختلفی وجود دارد. در ادامع میتوانید راههای مهاجرت به ترکیه را مشاهده نمایید.
1 – مهاجرت به ترکیه از طریق کار :
اولین و محبوبترین راه برای مهاجرت به ترکیه، مهاجرت از طریق درخواست کار میباشد. برای اینکه بتوانید از این راه به ترکیه مهاجرت نمایید لازم است تا یک کارفرما از ترکیه برای شما درخواست پیشنهاد به کار بفرستد.
برای پیدا کردن کار در ترکیه میتوانید از دو روش زیر استفاده کنید.
روش اول : میتوانید برای یافتن کار مناسب خود بدون اخذ ویزا به ترکیه سفر کرده و در طی مدت 90 روز، کار مناسب خود را یافته و با کارفرما صحبت کنید. کارفرمای شما نیز لازم است تا درخواستی مبتنی بر جذب نیروی کار خارجی به وزارت کار ترکیه ارائه کند. سپس شما 90 روز زمان دارید تا مدارک خودتان را به اداره مهاجرت ترکیه ارائه کنید.
روش دوم : شما همچنین میتوانید بدون سفر به ترکیه از طریق سایتهای کاریابی با کارفرمایان ترکیهای ارتباط برقرار کنید. در صورتی که موفق به جلب نظر کارفرما شدید، کارفرما مانند روش قبل درخواست جذب نیروی کار خارجی را به وزارت کار ترکیه خواهد فرستاد. شما نیز مدارکتان را برای اداره مهاجرت ترکیه ارسال خواهید کرد.
به یاد داشته باشید که برای یافتن کار، مسلط بودن به زبان ترکی استانبولی امتیاز ویژهای برای شما محسوب میشود. برخی از مشاغل در ترکیه اشباع هستند. در نتیجه پیش از اقدام به گشتن به دنبال کار، مشاغلی را که جذب نیروی کار بالایی دارند را بیابید. از این مشاغل میتوان به مهندس کامپیوتر و مهندس فناوری اطلاعات اشاره کرد.
2 – مهاجرت به ترکیه از طریق ادامه تحصیل :
یکی دیگر از راههای مهاجرت به ترکیه، مهاجرت از طریق ادامه تحصیل میباشد. هزینه زندگی و تحصیلات در ترکیه نسبت به سایر کشورها مناسب میباشد. همچنین دانشگاههای ترکیه در سطوح علمی خوبی قرار دارند. در نتیجه شرایط ادامه تحصیل در ترکیه برای دانشجویان خارجی مساعد میباشد.
شما میتوانید در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای ترکیه تحصیل نمایید.
هر کدام از دانشگاههای ترکیه مراحل ثبت نام مخصوص به خودشان را دارند. بطور کل برای ثبت نام در دانشگاههای نیاز به تکمیل و ارسال مدارک خود درون سایت رسمی آن دانشگاه هستید.
مدارک مورد نیاز شامل این موارد میشود :
- اسکن آخرین مدرک تحصیلی (مدرک دیپلم برای ثبت نام در مقطع کارشناسی – مدرک کارشناسی برای ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد – مدرک کارشناسی ارشد برای ثبت نام در مقطع دکتری)
- اسکن گواهی تولد و گذرنامه
- روزمه یا CV
- شرکت در آزمون ورودی و ارائه نمره کسب شده
- ریز نمرات مقاطع گذرانده شده ماقبل
- فرم تکمیل شده درخواست نامه مخصوص دانشگاه
- ارجاعات و مقالات علمی (برای مقطع دکتری)
- ارسال پایان نامه (برای مقطع دکتری)
- انگیزه نامه (برای مقطع دکتری)
- توصیه نامه (برای مقطع کارشناسی ارشد)
3 – مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج :
یکی از روشهای مهاجرت به ترکیه که مورد استقبال افراد زیادی قرار دارد، ازدواج با اتباع ترکیه میباشد.
در ترکیه ازدواج قانونی برای سنین بالای 18 سال میسر بوده و ازدواجهایی که زیر این سن باشد، کودک آزاری محسوب میشود.
شما نمیتوانید صرفا برای اخد اقامت در ترکیه ازدواج کنید، بلکه لازم است نشان دهید که ازدواج شما از روی علاقه میباشد. پس از ازدواج به شما حق اقامت موقت داده میشود و چنانچه ازدواج شما ادامه یافت (بیش از 3 تا 5 سال) به شما اقامت دائم این کشور اعطا خواهد شد.
لازم است بدانید که طبق قوانین ترکیه داشتن چند همسر ممنوع بوده و چنانچه پیشتر ازدواج نمودهاید، لازم است به ازدواج قبلیتان خاتمه داده و سپس با شخصی دیگر ازدواج کنید.
4 – مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری :
راه دیگری که برای مهاجرت به ترکیه در پیش دارید، سرمایه گذاری در این کشور به طرق مختلف میباشد. از شیوههای سرمایه گذاری به ترکیه میتوان به خرید ملک، خرید اوراق قرضه دولتی، ثبت شرکت و کارآفرینی اشاره نمود. برای مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری لازم است تا حداقل 18 سال سن داشته باشید.
- خرید ملک : برای مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک لازم است تا ملکی به ارزش حداقل 250 هزار دلار در ترکیه خریداری نمایید.
- خرید اوراق قرضه دولتی : اگر برای مهاجرت به ترکیه از روش خرید اوراق قرضه دولتی، سهام شرکتها و یا سپرده گذاری بانکی اقدام کنید، باید حداقل 500 هزار دلار سرمایه گذاری انجام دهید. همچنین به یاد داشته باشید که اگر به واسطه این روش سرمایه خود را به ترکیه انتقال دهید، حق فروش سهام و برداشت پول خود را تا 3 سال ندارید.
- ثبت شرکت : روش دیگری که در پیش دارید، ثبت شرکتی به ارزش حداقل 1 میلیون و 530 هزار لیر در ترکیه میباشد.
5 – مهاجرت به ترکیه از طریق نسبت درجه اول خونی :
اگر پدر و مادر شما تابعیت کشور ترکیه را دارا باشند، شما از این طریق تابعیت این کشور را به دست خواهید آورد. به یاد داشته باشید که اگر پدر و مادر شما جزو تبعه ترکیه نباشند ولی شما در خاک ترکیه به دنیا آمده باشید، حقی مبنی بر دریافت تابعیت به دلیل تولد خود در آن کشور نخواهید داشت.
6 – پناهندگی به ترکیه :
ممکن است به ذهنتان خطور کند که برای مهاجرت به تریکه از طریق پناهندگی اقدام کنید. لازم است تا در همین ابتدا شما را از چنین تصمیمی منصرف کنیم. پناهندگی به ترکیه آسانی نیست و کمپهای پناهندگی ترکیه نیز شرایط بسیار بدی دارند.
پناهندگان حق کار کردن و تحصیلات را دارا نبوده و بطور کل مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
هزینه زندگی در ترکیه :
اگر قصد مهاجرت به ترکیه را دارید ضروری است که از هزینههای ماهیانه زندگی در این کشور نیز مطلع شوید. هزینه مایحتاج اولیه در ترکیه نسبت به ایران کمی بیشتر میباشد. هر فرد بطور متوسط بین 1000 تا 2000 لیر هزینه ماهیانه دارد.
بسته به اینکه در کدام شهر زندگی کنید این هزینه تغییر خواهد کرد. همچنین این هزینه تنها مایحتاج اولیه و نیازهای ثابت مانند خانه را شامل میشود. پس لازم است تا پیش از تصمیم به مهاجرت به ترکیه شرایط مالی خود را به خوبی بسنجید تا یک وقت دچار مشکل نشوید.
جمع بندی :
ترکیه به دلیل نزدیک بودن به ایران و شرایط آسانی که برای مهاجرت دارد، برای ایرانیانی که قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارند گزینه مطلوبی است. همچنین راههای متنوع مهاجرت به تریکه همانند مهاجرت به دبی باعث شده است تا تقریبا هر شخصی بسته به شرایطش بتواند به این کشور مهاجرت کند.
پیشنهاد میکنیم پیش از هرگونه اقدامی با افرادی که به این کشور مهاجرت کردهاند مشورت کرده و همچنین از وکیلی که در زمینه مهاجرت فعالیت میکند کمک بگیرید.
سوالات متداول
میتوان مهاجرت از طریق کار را بهترین نوع مهاجرت به ترکیه دانست که جز محبوبترین روش ها میباشد.
پس از ازدواج به شما حق اقامت موقت داده میشود و چنانچه ازدواج شما ادامه یافت (بیش از 3 تا 5 سال) به شما اقامت دائم این کشور اعطا خواهد شد.
بله، برای مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری لازم است تا حداقل 18 سال سن داشته باشید.
خیر، اگر فرزند شما در خاک ترکیه به دنیا آمده باشد، حقی مبنی بر دریافت تابعیت به دلیل تولد فرزند خود در آن کشور را نخواهید داشت.
نظرات کاربران