سوگل مختاری 415 روز پیش بدون دیدگاه

چگونه از سرایت آبله مرغان جلوگیری کنیم + روش های پیشگیری

بیماری آبله‌ی مرغان که نام علمی آن واریسلا  (Varicella)است یک نوع عفونت ویروسی بسیار مسری است که توسط ویروس Varicella Zoster ایجاد می‌شود و به صورت تاول‌های پر از مایع روی صورت و بدن ظاهر می‌شود و با خارش زیادی همراه است.

البته مسری بودن این بیماری برای افرادی است قبلاً این بیماری را نداشته‌اند یا علیه آن واکسینه نشده اند. امروزه با استفاده از واکسیناسیون می‌توان از بروز بیماری آبله‌ی مرغان در کودکان و بزرگسالان جلوگیری کرد.در این مقاله قرار است در مورد آبله مرغان و روش های جلوگیری و سرایت از آن صحبت کنیم. پس برای داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با چگونه همراه باشید.

چگونه از سرایت آبله مرغان جلوگیری کنیم + روش های پیشگیری

علائم بیماری آبله مرغان چیست؟

اگر شما به بیماری آبله مرغان مبتلا شوید، مانند بسیار دیگری از بیماری ها علائمی دارد. معمولا علائم آبله مرغان در چند مرحله ظاهر می‌شوند و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی و بی‌حالی
  • داشتن تب بین سه تا پنج روز و معمولا کمتر از 39 درجه سانتی‌گراد
  • از دست دادن اشتها
  • داشتن دردهای عضلانی
  • داشتن دردهای مفصلی
  • علائم سرما خوردگی مانند سرفه یا آبریزش بینی
  • سردرد

احتمالا بعد از داشتن این علائم دانه های قرمز تاول ( بثورات ) یا اثرات خارش بر روی صورت، بدن، داخل دهان، گاهی اوقات روی پلک‌ها یا اندام تناسلی ظاهر می‌شوند. شدت ایجاد این اثرات می‌تواند در افراد مختلف، متفاوت باشد و هر شخصی علائم خاص داشته باشد.

همچنین برای درک بهتر موضوع باید بیان کرد که بثورات در نهایت به تاول‌های پر از مایع تبدیل می‌شوند و در حدود سه تا پنج روز و گاهی نیز تا یک هفته، ممکن است که این تاول‌ها از بین بروند. از آنجا که تاول‌های زیادی روی پوست وجود دارد، ممکن است بعضی از آن‌ها زودتر از بقیه بهبود پیدا کنند و برخی نیز مدت زمان بیشتری برای بهبود نیاز داشته باشند.


چطور می توان آبله مرغان را تشخیص داد؟

همانطور که متوجه شدید، علائم بیماری آبله مرغان عمدتاً از بثورات پوستی آشکار می‌شود و پزشکان معمولاً از این علائم برای تشخیص بیماری استفاده می‌کنند. در صورتی که بثورات به صورت کامل ایجاد نشده باشند و فقط خارش و قرمزی پوست وجود داشته باشد، تشخیص بیماری از طریق آزمایش خون صورت می‌گیرد. اما در بیشتر موافق شما می توانید از روی اثرات پوستی متوجه ایجاد این بیماری شوید.

چگونه از سرایت آبله مرغان جلوگیری کنیم + روش های پیشگیری

چطور می توان از آبله مرغان پیشگیری کرد؟

به عنوان اولین و بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آبله مرغان، می توان به  واکسیناسیون اشاره کرد. مراحل واکسیناسیون آبله مرغان در دو نوبت و دو دوز تجویز می‌شود. همچنین برای درک بهتر این واکسیناسیون باید گفت افرادی که هر دو دوز این واکسن را به موقع دریافت می‌کنند، به ایمنی صد در صد در برابر ابتلا به آبله مرغان دست می‌یابند و هرگز در دام این بیماری نخواهند افتاد!

افرادی که به طور خاص باید واکسن آبله مرغان را دریافت کنند شامل معلمان، کارکنان مراکز بهداشتی، مربی‌های مراقبت از کودکان، پرسنل نظامی، مسافران بین‌المللی، زنان باردار و بزرگسالانی که با کودکان زندگی می‌کنند، می‌شوند.اما به صورت کلی همه می توانند این واسکن را دریافت کنند و محدودیتی نیز وجود ندارد.

در ادامه باید اضافه کرد که بزرگسالانی که هیچ‌گاه واکسن آبله مرغان را دریافت نکرده‌اند باید هر دو دوز واکسن را به فاصله حداکثر ۸ هفته دریافت کنند.

اگر شما جزو افرادی هستید که در مورد زدن این واکسن مطمئن نیستید، دادن آزمایش خون می‌تواند شک شما را برطرف کند. اما حتماً قبل از هر تصمیمی درباره ترکیب واکسن‌ها و یا اقدام به دریافت آن‌ها، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید و راهنمایی درستی در این زمینه دریافت کنید.


چطور می توان آبله مرغان را درمان کرد؟

در اولین قدم برای درمان بیماری آبله مرغان، باید به پزشک مراجعه کرده و داروهای ویروسی موثر را دریافت کنید. یکی از مهمترین نکات در روند درمان شما، مصرف درست و به موقع دارو است. بنابراین شما باید اطمینان حاصل کنید که داروهای خود را به موقع و با دقت مصرف کنید، زیرا این کار تاثیر بیشتری در کنترل بیماری خواهد داشت. معمولاً پزشک داروی آسیکلوویر را برای شما تجویز می‌کند که یکی از داروهای موثر برای درمان آبله مرغان خواهد بود.

البته در کنار درمان پزشک و داروهایی که تجویز می کند، شما می توانید از درمان‌های خانگی برای بهبود سریع‌تر بیماری استفاده کنید. برای این کار باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید و از خوراکی‌های مایع استفاده کنید تا بدن شما دچار کم آبی نشود.

همچنین برای تسکین درد و خارش، از پاراستامول استفاده نمایید. کرم‌های آبرسان  نیز می‌توانند برای خنک‌کردن پوست بسیار مفید باشند. به خصوص آبرسان خیار و آلئورا!

نکته ی دیگری که باید بدانید این است استفاده از عسل به بهبود زخم‌ها و بثورات ناشی از آبله مرغان کمک می‌کند. دو بار در روز به مدت بیست دقیقه عسل را روی محل زخم‌ها مالیده و سپس با آب ولرم شست‌وشو نمایید.

توجه داشته باشید که خارش یکی از آزاردهنده‌ترین علائم بیماری آبله مرغان است. برای تسکین خارش می‌توانید از پمادهای تجویز شده توسط پزشک یا لوسیون‌های ضدخارش کالامین استفاده کنید. همچنین، حمام کردن مرتب با آب شیرین و خنک می‌تواند به کاهش خارش بثورات کمک کند.

در نظر داشته باشید که در هنگام ابتلا به بیماری آبله مرغان، باید ناخن‌ها را کوتاه کنید و از دستکش استفاده کنید تا بدن در اثر خارش زخم نشود و همچنین هفونت به صورت گسترده در تمام بدن پخش نشود.

با رعایت همه این نکات و مراجعه به یک پزشک متخصص، می‌توانید بهبودی سریع‌تری از بیماری آبله مرغان را تجربه کنید.

چگونه از سرایت آبله مرغان جلوگیری کنیم + روش های پیشگیری

بیماری آبله مرغان چه عوارضی دارد؟

بیماری آبله مرغان معمولاً یک بیماری خفیف است، اما در بعضی از افراد ممکن است به یک بیماری جدی تبدیل شود و همراه با عوارض خطرناکی همراه باشد. افراد واکسینه نشده‌ای که به آبله مرغان مبتلا می‌شوند، ممکن است علائم شدیدتری داشته باشند. این بیماری به ویژه برای بزرگسالان به نسبت کودکان مستعد ابتلا به عوارض مرتبط با آبله مرغان است. همچنین زنان باردار، نوزادان کمتر از یک ماه و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به خطر ابتلا به عوارض آبله مرغان بیشتری هستند. از جمله عوارض رایج این بیماری ویروسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عفونت‌های باکتریایی پوست
  2. کم‌آبی بدن
  3. عفونت ریه
  4. التهاب مغز
  5. سندرم شوک سمی
  6. سندرم ری
  7. خطر مرگ

لازم به ذکر است که این لیست ممکن است کامل نباشد و عوارض دیگری نیز ممکن است به دنبال ابتلا به آبله مرغان رخ دهد. بنابراین، در صورت بروز علائم دیگر بهتر است در کوتاه ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه به پزشک جهت ارزیابی دقیق و درمان مناسب بسیار مهم است. همچنین، واکسیناسیون به عنوان روش اثبات‌شده‌ای برای پیشگیری از آبله مرغان توصیه می‌شود.


چه افرادی در معرض ابتلا به آبله مرغان هستند؟

1. نوزادان و شیرخوارانی که مادران‌شان هرگز آبله مرغان نگرفته‌اند یا علیه آن واکسینه نشده‌اند.

2. زنان بارداری که تا به حال واریسلا نداشته‌اند.

3. افراد سیگاری

4. افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها توسط داروها (نظیر داروهای شیمی درمانی) یا بیماری‌ها (مانند سرطان یا HIV) ضعیف شده است.

5. افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری‌هایی مانند آسم، از داروهای استروئیدی استفاده می‌کنند.

اهمیت واکسیناسیون برای این گروه‌ها بیشتر از همگان است و می‌تواند از بروز بیماری آبله مرغان و عوارض جدی آن در افراد مستعد جلوگیری کند. به همین دلیل، توصیه می‌شود که افراد در معرض خطر به واکسیناسیون مناسبی زودتر اقدام کنند تا از ابتلا به بیماری جلوگیری کنند و از خطرات احتمالی محافظت نمایند.


جمع بندی

در این مقاله در خصوص بیماری آبله مرغان صحبت کردیم و در مورد نکاتی مهمی را گفتیم که می تواند احتمال سرایت و درگیر شدن با این بیماری را کمتر کند که یکی از این موارد دریافت واکسن است. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید باشد و اطلاعات خوبی به دست آورده باشید.

منبع: چگونه

نظرات کاربران

  • نظرات توهین آمیز، نژاد پرستانه و زننده تایید نخواهد شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند و یا لینک سایر وبسایت ها در آن باشد تایید نمی شود.
  • لطفا در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده نفرمایید.
  • از ارسال کامنت نامرتبط با موضوع این مقاله پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید