اشکان معروفی 660 روز پیش بدون دیدگاه

چگونه بفهمیم گوشی‌مان هک شده است + نشانه‌های هک شدن گوشی

به جرئت می‌توان گفت که در دنیای امروزی، گوشی‌های هوشمند، منبع اطلاعات شخصی و خصوصی همگی ما می‌باشد. از اطلاعات شخصی چون عکس و فیلم گرفته تا پیامک‌ها و اطلاعات مربوط به حساب‌های کاربری، همگی در گوشی‌های همراه ما ذخیره می‌شوند. اهمیت این اطلاعات برای ما به اندازه‌ای می‌باشد که گاها دسترسی افراد ثالث به آن‌ها می‌تواند زندگی ما را به هم بریزد. درنتیجه حفظ امنیت گوشی در برابر هک شدن و پیش‌گیری از آن امری بشدت حائز اهمیت می‌باشد. در این مقاله از چگونه به معرفی نشانه‌های هک شدن گوشی پرداخته و راه‌های پیش‌گیری از هک شدن گوشی را معرفی خواهیم نمود. پس با ما همراه باشید.

هک شدن گوشی و نشانه‌های آن

چگونه بفهمیم گوشی‌مان هک شده است + نشانه‌های هک شدن گوشی

هک شدن گوشی می‌تواند دردسرهای زیادی را برای‌مان به همراه بیاورد. درصورت هک شدن گوشی در بهترین حالت عملکرد گوشی شما افت کرده و سرعت گوشی‌تان پایین خواهد آمد و در بدترین حالت ممکن است اشخاص ثالث به اطلاعات شخصی و مهم شما دسترسی پیدا کرده که خود می‌تواند مشکلات بسیار عدیده‌ای را برای شما ایجاد نماید. درنتیجه حفظ امنیت گوشی‌ بسیار مهم می‌باشد.

از مهم‌ترین نشانه‌های هک شدن گوشی می‌توان موارد زیر را نام برد. هرچند دقت داشته باشید که صرف پدید آمدن هر یک از این نشانه‌ها به معنای هک شدن گوشی شما نمی‌باشد. اما اگر به یکباره شاهد ظهور مجموعه‌ای از این نشانه‌ها بودید، باید احتمال هک شدن گوشی خود را در نظر بگیرید.

1 – کند شدن سرعت گوشی:

یکی از نشانه‌های مهم هک شدن گوشی، افت عملکرد و کاهش سرعت گوشی شما می‌باشد. اب هک شدن گوشی برخی از برنامه‌های شما در بک‌گراند راه‌اندازی شده و فعالیت می‌کنند که باعث کند شدن سرعت گوشی موبایل شما خواهد شد.

هرچند دقت داشته باشید که سرعت تلفن‌های همراه با گذشت زمان افت کرده و این موضوع به دلایلی چون افزایش حجم حافظه کش برنامه‌ها و پر شدن حافظه گوشی شما می‌باشد. درنتیجه کند شدن سرعت گوشی الزاما به معنای هک شدن گوشی شما نمی‌باشد. اما اگر به یکباره شاهد افت محسوس سرعت گوشی خود شدید، ممکن است گوشی شما هک شده باشد.

اگر از زمانی‌که یک برنامه جدید را نصب کرده‌اید، شاهد افت سرعت گوشی خود شدید، بهتر است تا برنامه نصب شده را پاک نمایید. بخصوص اگر برنامه مورد نظر را از منابع غیر رسمی مانند سایت‌های غیر معتبر دریافت نموده‌اید.


2 – افزایش مصرف اینترنت و تبادل دیتا در بک‌گراند:

یکی از نشانه‌های بسیار مهم هک شدن گوشی، افزایش مصرف اینترنت شما می‌باشد. چراکه بدافزارها از دیتای شما جهت دریافت اطلاعات گوشی شما استفاده کرده و درنتیجه، مصرف اینترنت شما را افزایش می‌دهند. همچنین اگر زمانی‌که هیچ‌یک از برنامه‌های شما باز نمی‌باشد، شاهد ارسال و دریافت دیتا هستید، آن را به عنوان نشانه‌ای احتمالی مبنی بر هک شدن گوشی موبایل خود در نظر بگیرید. دقت داشته باشید که ارسال و دریافت دیتا درهنگامی که آپدیت خودکار برنامه‌ها را فعال نموده‌اید، طبیعی می‌باشد.


3 – کم شدن سریع شارژ سیم‌کارت گوشی:

افزایش سرعت مصرف شارژ سیم‌کارت گوشی موبایل شما می‌تواند نشانه هک شدن گوشی شما باشد. بخصوص اگر شاهد ارسال پیامک‌های خودکار از گوشی خود هستید و یا پیام‌های غیر معمول دریافت می‌کنید، بهتر است تا احتمال هک شدن گوشی خود را در نظر بگیرید.


4 – خالی شدن سریع باتری گوشی:

همانطور که پیش‌تر بیان کردیم، بدافزارهای نصب شده بر روی گوشی شما در بک‌گراند اجرا شده و ممکن است برنامه‌های شما را در بک‌گراند اجرا نمایند. درنتیجه این بدافزارها با کار کشیدن از سخت‌افزار شما باعث خالی شدن سریع باتری گوشی موبایل‌تان می‌شوند. پس این موضوع می‌تواند نشانه هک شدن گوشی موبایل شما باشد.


5 – اسپم شدن ایمیل‌های ارسالی شما:

اگر ایمیل‌هایی که مخاطبین خود ارسال می‌کنید، در بخش اسپم یا هرزنامه مخاطبین‌تان نمایش‌ داده می‌شود، آن را به عنوان نشانه مهمی مبنی بر هک شدن گوشی خود در نظر بگیرید. هرچند ممکن است ایمیل‌های ارسالی شما به دلیل ارسال ایمیل‌های گروهی و یا قراردادن لینک‌های مختلف در اسپم صندوق ایمیل دیگران قرار گیرد. اما اگر از ایمیل خود تنها برای کارهای شخصی استفاده می‌کنید، اسپم شدن ایمیل‌تان می‌بایست شما را مشکوک نماید.


6 – باز شدن خودکار سایت‌های غیر معمول:

اگر درحال استفاده از گوشی خود هستید و یکدفعه مرورگر شما باز شده و سایت‌های غیر معمولی را برای شما نمایش می‌دهد، باید حواس خود را جمع کنید. باز شدن خودکار مرورگر شما بدون اینکه بر روی لینکی کلیک کرده باشید، نشانه مشکوکی است، حال آنکه سایت‌های غیر معمول و نامرتبطی نیز برای شما باز شود. هرچند این موضوع را با پاپ‌آپ‌هایی که هنگام استفاده از مرورگز برای شما باز می‌شود، اشتباه نگیرید.


7 – تغییر ناگهانی زبان مرورگر و یا پیشنهاد ترجمه گوگل به زبانی غیر مرتبط:

اگر در حین وب‌گردی به یکباره زبان سایت‌ها تغییر کرد و یا گوگل پیشنهاد ترجمه به زبان‌های متفاوتی را به شما نمایش می‌دهد، درحالی‌که از برنامه‌هایی تغییر آی پی و تحریم‌گذر استفاده نمی‌کنید، ممکن است گوشی شما هک شده باشد. برخی از هکرها از پروکسی جهت هک کردن و ثبت و ضبط داده‌های شما استفاده می‌کنند. درصورت مواجهه با این موضوع، می‌توانید از سایت‌های مکان‌یابی آی پی استفاده نمایید. در صورتی که متوجه نامرتبط بودن آدرس آی پی خود شدید، احتمال هک شدن گوشی خود را بدهید. این موضوع می‌تواند با نشانه‌های دیگری از جمله نمایش پیام من ربات نیستم به هنگام استفاده از موتور جست‌وجوی گوگل پدیدار شود.


8 – کرش شدن و پریدن بیرون از برنامه‌های در حال اجرا: ‌

چگونه بفهمیم گوشی‌مان هک شده است + نشانه‌های هک شدن گوشی

اگر در حین استفاده از برنامه‌های مختلف، یکدفعه گوشی شما برنامه‌ها را ببندد و از آن‌ها بیرون بپرد، ممکن است گوشی شما هک شده باشد. دقت داشته باشید که این موضوع زمانی می‌تواند نشانه هک شدن گوشی شما باشد که از برنامه‌های مختلف بیرون بپرید. درصورت مواجهه شدن با این موضوع در ابتدا بررسی نمایید که حافظه رم و گوشی شما پر نشده باشد.


9 – خاموش و روشن شدن گوشی:

اگر به تازگی گوشی شما به صورت خودکار خاموش و روشن می‌شود، ممکن است گوشی شما هک شده باشد. هرچند این موضوع دلایل مختلفی داشته و ممکن است به دلایلی مانند خرابی حافظه داخلی، پردازنده، باطری و یا داغ شدن بیش از اندازه گوشی شما پیش آید.


10 – نصب خودکار برنامه بر روی گوشی:

یکی از نشانه‌های هک شدن گوشی، نصب برنامه‌های ناخواسته بر روی گوشی شما می‌باشد. اگر متوجه شدید که برنامه‌ای به برنامه‌های نصب شده بر روی گوشی شما اضافه شده است، آن را نشانه احتمالی هک شدن گوشی خود بدانید. نصب غیرمنتظره یک برنامه بر روی گوشی به هیچ عنوان طبیعی نمی‌باشد. در صورت مواجه شدن با این مشکل، برنامه نصب شده را سریعا حذف کنید.


11 – نمایش پاپ‌آپ‌ بر روی گوشی:

اگر پیام‌های پاپ‌آپ به کرات در گوشی شما ظاهر می‌شود، بدون آنکه وارد برنامه‌ای شده باشید، گوشی شما به احتمال بسیار زیاد هک شده است. هرچند نباید این مورد را با نمایش پاپ‌آپ‌های تبلیغاتی که برنامه‌های رایگان نمایش می‌دهند، اشتباه بگیرید. برخی از برنامه‌های رایگان از سرویس‌های تبلیغاتی استفاده کرده و پیام‌های تبلیغاتی را در حین کار به شما نمایش می‌دهند که جای نگرانی ندارد. زمانی باید نگران باشید که پیام‌های پاپ‌آپ در صفحه اصلی گوشی‌تان و بدون ورود به برنامه‌ای نمایش داده شوند.


چگونه از هک شدن گوشی خود جلوگیری کنیم؟

چگونه بفهمیم گوشی‌مان هک شده است + نشانه‌های هک شدن گوشی

به یاد داشته باشید که اغلب هک‌های گوشی همراه زمانی اتفاق می‌افتد که افراد اقدام به نصب برنامه‌های نامعتبر و یا دریافت و نصب برنامه‌ها از منابع غیر رسمی می‌کنند. همچنین در صورت نصب کردن یک آنتی ویروس مناسب و فعال گذاشتن بروزرسانی‌های سیستم خود، احتمال هک شدن گوشی موبایل شما کاهش بسیار زیادی پیدا می‌کند. پس برای جلوگیری از هک شدن تلفن همراه خود، نکات زیر را رعایت نمایید.

1 – دانلود و نصب برنامه‌ها از منابع رسمی:

استفاده از منابع رسمی و معتبر برای دانلود برنامه‌ها و نصب نکردن برنامه‌های غیرمعتبر و بدافزارها، نقش بسیار عمده‌ای بر روی کاهش احتمال هک شدن گوشی موبایل شما دارد.

همراه برنامه‌های مورد نیاز خود را از منابعی چون گوگل پلی برای اندروید و اپ استور یا منابع معتبر دیگر نصب نمایید. همچنین از دانلود برنامه‌های مود شده خودداری کرده و همواره از نسخه اصلی برنامه‌ها استفاده کنید تا خطر هک شدن گوشی خود را کاهش دهید.


2 – نصب کردن آنتی ویروس:

چگونه بفهمیم گوشی‌مان هک شده است + نشانه‌های هک شدن گوشی

شما می‌توانید برای حفظ هرچه بیشتر امنیت اطلاعات گوشی خود از یک برنامه آنتی ویروس استفاده نمایید. با یک جست‌وجوی ساده می‌توانید آنتی ویروس‌های موجود برای گوشی موبایل خود را پیدا نمایید.


3 – آپدیت منظم سیستم عامل و رابط کاربری گوشی:

آپدیت‌ سیستم عامل گوشی و رابط کاربری خود را جدی بگیرید. اگر گوشی موبایل شما آپدیت جدیدی برای تلفن همراه‌تان ارائه داده‌ است، گوشی خود را آپدیت نمایید. همچنین آپدیت‌های گوشی موبایل خود را تنها از بخش تنظیمات گوشی موبایل خود از قسمت بروزرسانی‌ها (Updates) انجام دهید.


4 – از پروکسی‌های دستی استفاده نکنید:

استفاده از پروکسی‌ها برای اتصال به اینترنت آزاد می‌تواند اطلاعات شما را در خطر سرقت شدن قرار دهید. درصورتی‌که برای انجام امور خود نیازمند دسترسی به اینترنت آزاد هستید، از تحریم‌شکن‌های معتبر استفاده کرده و از وارد کردن پروکسی‌های دستی خودداری کنید.


5 – باز نکردن ایمیل‌های تبلیغاتی و سایت‌هایی با دامنه‌های غیرمتعارف:

یکی از راه‌های وارد کردن کدهای مخرب به گوشی شما، ارسال ایمیل‌ و پیام‌ می‌باشد. اگر برای شما ایمیل تبلیغاتی ارسال شده و یا پیام‌هایی از شماره‌های غیرمتعارف برای شما ارسال شده است، آن را باز نکنید و آدرس ایمیل و شماره ارسال کننده آن را در لیست اسپم یا لیست سیاه خود قرار دهید. همچنین اگر با سیم‌کارت شما با کد کشورهای دیگر تماس گرفته شد، تماس‌ها را پاسخ ندهید.


چگونه سرعت گوشی را بالا ببریم

جمع بندی

حفظ امنیت گوشی‌های موبایل هوشمند بسیار جدی می‌باشد. اگر گوشی شما به دلیل رعایت نکردن نکات امنیتی مورد هک قرار گیرد، اطلاعات خود را در معرض سرقت قرار می‌دهید.

چنانچه با تصور می‌کنید که گوشی موبایل شما هک شده است، در ابتدا برنامه‌هایی که به آن‌ها مشکوک هستید را پاک نمایید. درصورتی‌که هنوز مجموعه‌ای از نشانه‌های هک شدن گوشی موبایل خود را مشاهده می‌کنید، بهتر است تا گوشی خود را به حالت کارخانه بازگردانده (Reset Factory) و حساب‌های کاربری خود را از روی گوشی خود حذف کنید. سپس در اولین فرصت، تمامی اطلاعات مربوط به حساب‌ کاربری خود را عوض کنید.

منبع: چگونه

نظرات کاربران

  • نظرات توهین آمیز، نژاد پرستانه و زننده تایید نخواهد شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند و یا لینک سایر وبسایت ها در آن باشد تایید نمی شود.
  • لطفا در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده نفرمایید.
  • از ارسال کامنت نامرتبط با موضوع این مقاله پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید