چگونه با همسر خود رفتار کنیم
اگر فرض رو بر این بگیریم که مردان و زنان دارای دنیاهای متفاوت از هم اند شاید قبول این مسئله که ساختار ذهنی و رفتاری مردان و زنان با یکدیگه فرق می کنه کمی راحت تر باشه. با آشنا شدن این تفاوت هاست که میشه یک رابطه ی پایدار رو ساخت و یاد گرفت که چگونه با همسر خود رفتار کنیم. حتی میشه به وسیله ی آشنا شدن با قوانین و اساس دنیای زنان و مردان از بسیاری از تنش های ایجاد شده در زندگی زناشویی کم کرد. در این مقاله از چگونه روش هایی در اختیارتون قرار گرفته شده که به کمکشون می تونید رابطتون رو نجات بدین.
مهارت گوش کردن مرد راه نجات روابط
بذارید این موضوع رو به خوبی ریشه یابی کنیم و ببینیم که چطور میشه با یک مهارت ساده ای مثل گوش کردن از بروز بسیاری از تنش ها جلوگیری کرد؟ اگر زن و مرد شناخت دقیقی از هم داشته باشند و بدونن که در مکالمات روزمره و صحبت کردن چه فرقی با هم دارند، راحت تر هم می تونن با این مسئله کنار بیان و تنش های کم تری رو در ارتباطاتشون به وجود بیارن.
مثلا مردان با دانستن اینکه همسر آن ها در مواقع دشوار و ناراحتی ها فقط و فقط به گوش کردن احتیاج داره به راحتی می تونن مسئله رو حل کنن. در چنین مواقعی زن فقط به یک هم درد احتیاج داره. مرد نباید راه حلی در قبال حرف های زن ارائه بده و بخواد مسئله رو حل و فصل کنه یا اینکه فقط کافیه با حرف های همسر خود همراه بشه. حتی گاها می تونه با جمله هایی مثل آره درست میگی، حق با توعه و … گفت و گو رو پیش ببرن. توصیه کردن هم ممنوعه و نباید انجامش داد. البته گوش دادن مهارتیه که نیاز به تمرین داره. مرد می تونه به مرور زمان حرفه ای تر با موضوع برخورد کنه.
غار ذهنی مردان
زنان باید بدونند که مردان در هنگام مواجه شدن با مشکلات به غار ذهنیشون پناه می برن. تا زمانی که مسئله رو تو ذهن خودشون حل نکنن بیرون اومدن از غار برای اونا غیر ممکنه. در چنین مواقعی مرد از زن انتظار درک داره. درک مرد به معنی این نیست که زن به روش های متداول جویای همسرش بشه و با سوال و جواب های مختلف پروسه ی بیرون اومدن مرد از غار ذهنیش رو به تعویق بندازه.
بهترین کاری که یک زن در چنین مواقعی می تونه برای همسرش انجام بده اینه که به این موضوع به عنوان یک مسئله ی طبیعی نگاه کنه و موضوع رو شخصی تلقی نکنه. می تونه به کارهای مختلفی بپردازه و حتی برای مدتی از زمانش رو با دوستاش سپری کنه. به این ترتیبه که یه مرد می تونه سریع تر از غار ذهنیش بیرون بیاد و مشکلش رو حل کنه. اگر همسر چگونگی ارتباط برقرار کردن با مرد رو به خوبی بلد باشه روابط به عالی ترین شکل ممکل جلو می ره و تنش های ناشی از رفتار غلط به هیچ وجه به وجود نمیاد.
احساسات موج گونه ی زن ها
همان طور که یک مرد برای لحظاتی در زندگی خود نیاز به پس نشینی داره، این اتفاق به گونه ای دیگه برای زن اتفاق می افته. احساسات زن در طول زندگی شباهت زیادی به موج داره. گاها احساس خوبی داره و پر انرژیه و گاهی اوقات هم در قعر چاه با احساست منفی خود( به هر دلیلی) سر و کله می زنه. یک زن در طول زندگی با فراز و نشیبی از چنین احساساتی مواجه که به شدت روی عزت نفس اون تاثیر می ذاره.
وقتی زن به قعر چاه فرو می ره احساسات مبهم و پراکنده ای رو تجربه می کنه رو تجربه می کنه. یک مرد با شناخت این روحیه از زنان نباید انتظار این رو داشته باشه که احساسات همسرش به صورت یک روال و در عالی ترین شکل ممکن باقی بمونه و دچار تغییرات احساساتی مثبت و منفی و نشه. درست مثل این می مونه که شما از همسر خودتون این انتظار رو داشته باشید که همیشه مثل خورشید بدرخشه. که این اتفاق هرگز نمی افته و غیر ممکنه.
اگر یک مرد احساسات موج گونه ی زنان رو به درستی درک کرده باشه می دونه که در چنین مواقعی با همسر خود چطور رفتار کنه. او در چنین شرایطی از همسر خود ناراحت نمی شه و این قضیه رو طبیعی تلقی می کنه. چنین مردی احساسات همسر را فاقد ارزش و اعتبار نمی دونه. بلکه با همراهی کردن به همسرش کمک می کنه تا زود تر مسیر طبیعی رو طی کنه و دوباره به روحیه ی قبلی برسه.
نیاز مردان به صمیمیت
بذارید این موضوع رو این جوری براتون باز کنم که یک مرد در طول زندگی خود سعی می کنه بین نیاز استقلال و خودمختاری و صمیمیت خود تعادل ایجاد کنه. زمانی که به صمیمیت نیاز داره با همسر خودش صمیمی میشه. اما زمانی که این نیاز خود را بر طرف کنه نیاز به استقلال نمود پیدا میکنه که حالا برای برطرف کردن این نیاز خودش در تکاپو و در تلاشه. برای همین زنان باید از این چرخه ی احساسی مردان آگاه باشن و نسبت به این قضیه سوء برداشتی نداشته باشن. اگه به درستی فکر کنیم متوجه میشیم که چرخش مدار صمیمیت مرد موجب افزایش غنای زناشویی میشه و باید چرخه ی طبیعی خودش رو داشته باشه. نه اینکه سرکوب بشه و غیر عادی تلقی بشه. زنان با شناخت درست همسر خود می تونن مناسب ترین رفتار رو داشته باشند و از این جریان طبیعی ناراحت نشن.
توجه به نیاز های اصلی طرفین
هر فردی قبل از ازدواج باید به این نکته توجه داشته باشه که زن و مرد نیازهای اصلی متفاوت از هم رو دارند. به صورت کلی، میشه برای زن و مرد به صورت جداگانه شش نیاز رو نام برد. نیاز های اصلی مرد بیشتر حول محور اعتماد و اطمینان، تشویق، قدر شناسی، تحسین، تصدیق و پذیرش می چرخه. در صورتی که شش نیاز اصلی زن برای ادامه ی روابط موفقیت آمیز در توجه، درک کردن، احترام، صمیمیت، اعتبار و قوت قلب خلاصه میشه.
به صوت کلی، این دوازده نیاز هستند که یک روابط پایدار را در زندگی مشترک به وجود میارن. البته تعلق گرفتن شش نیاز متفاوت برای هر یک از زن و مرد به معنی این نیست که اونا دیگه نیاز های دیگه ای ندارن. بلکه به این معناست که با بر طرف کردن این شش نیاز اصلی راه رو برای بر طرف شدن نیاز های دیگه هم باز می کنن. پس روی موارد گفته شده خیلی دقت داشته و باشید و با تمرین به مهارت هاتون اضافه کنید.
کلام آخر
تا اینجا متوجه شدیم که زن و مرد دو دنیای متفاوت از هم رو دارن. برای همین، طرز فکر و رفتارهای متفاوت از هم رو نشون می دن و نیاز های مختلفی رو هم دارن. مسلما آگاهی مردان نسبت به زنان و آگاهی زنان نسبت به مردان می تونه در شکل گیری رفتار درست با طرف مقابل تاثیر به سزایی بذاره. در چنین مواقعی از تنش ها کم شده و مشکلات به راحتی از بین می رن. فقط کافیه راه درست و مهارت های مورد نیاز چگونگی رفتار با همسر رو به خوبی یاد بگیریم و با تمرین اونارو عملی کنیم. اینکه چگونه وارد رابطه شویم را در مقاله ای دیگه از چگونه می توانید به طور کامل یاد بگیرید.
نظرات کاربران