اشکان معروفی 537 روز پیش بدون دیدگاه

چگونه هپاتیت (ب) را درمان کنیم + روش‌های پیشگیری و درمان هپاتیت ب

کبد یکی از مهم‌ترین اعضای بدن می‌باشد که وظایف مهمی از جمله سم‌زدایی بدن و مبارزه با باکتری‌ها و میکروب‌ها را عهده‌دار می‌باشد. هپاتیت ب یک بیماری خطرناک می‌باشد که سلامت کبد را مورد هدف قرار می‌دهد. هپاتیت ب توسط ویروسی با نام HBV به بدن منتقل شده و با حمله به کبد می‌تواند باعث سیروز کبدی و سرطان کبد شود. اگر در بین اطرافیان شما کسی مبتلا به هپاتیت ب می‌باشد و یا تصور می‌کنید که خودتان مبتلا به این بیماری شده‌اید، لازم است تا در اولین زمان ممکن با پزشک خود تماس گرفته و درخواست راهنمایی کنید. در این مقاله از سایت چگونه به معرفی این بیماری و راه‌های درمان هپاتیت ب خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

هپاتیت ب و انواع آن

چگونه هپاتیت (ب) را درمان کنیم + روش‌های پیشگیری و درمان هپاتیت ب

هپاتیت ب یک بیماری ویروسی می‌باشد که می‌تواند عملکرد کبد شما را دچار اختلال کرده و در موارد شدید منجر به سیروز کبدی، سرطان کبد و حتی مرگ شود. این بیماری بطور معمول از طریق تماس برخی از مایعات بدن شخص آلوده به این بیماری با شخص سالم، منتقل می‌شود.

با اینکه هپاتیت ب یک بیماری بسیار جدی می‌باشد اما در خیلی از موارد، مبتلایان به این بیماری پس از مدتی رو به بهبودی رفته و سلامتی خودشان را بدست می‌آورند. هرچند مراجعه به پزشک و پیروی از دستورالعمل‌های او، ضروری می‌باشد.

هپاتیت ب به دو نوع حاد و مزمن طبقه‌بندی می‌شود. هپاتیت حاد، کوتاه مدت بوده و معمولا با گذشت زمان درمان شده و با استراحت و خواب کافی می‌توان توقع بهبودی بیمار را داشت. درصورت طی نمودن رویه درمانی مناسب، هپاتیت ب حاد به صورت کامل در فرد درمان خواهد شد. نوع دیگر هپاتیت ب، هپاتیت مزمن نام دارد که در این نوع هپاتیت، فرد نیازمند دریافت درمان همیشگی می‌باشد. بیماران مبتلا به هپاتیت ب مزمن، برای کاهش خطر آسیب‌های شدید به کبد و کاهش خطر انتقال بیماری، نیاز به مراقبت‌های صحیح پزشکی می‌باشند.


راه‌های درمان هپاتیت ب

چگونه هپاتیت (ب) را درمان کنیم + روش‌های پیشگیری و درمان هپاتیت ب

درمان‌های خانگی و خودسرانه بدون مشورت با پزشک برای هپاتیت ب، تصمیم عاقلانه‌ای نمی‌باشد. افراد مبتلا به هپاتیت ب حتما نیاز به مشورت با پزشک داشته و نیازمند خود مراقبتی‌های زیادی هستند. هرچند بطور کل موارد زیر می‌تواند به بهبود بیماران مبتلا به هپاتیت ب حاد مفید واقع شوند.

  • مصرف آب و مایعات فراوان
  • استراحت و خواب کافی
  • داشتن تغذیه مناسب
  • خنک نگهداشتن بدن و استفاده از لباس‌های نازک

همچنین ممکن است طبق نظر پزشک برای افرادی که دچار بیماری هپاتیت ب شده‌ و یا در معرض آن قرار گرفته‌اند، تزریق واکسن هپاتیت ب و ایمونوگلوبین هپاتیت ب تجویز گردد.

دقت داشته باشید که پیشگیری از ابتلا به بیماری هپاتیت ب بسیار بهتر از دنبال کردن رویه‌های درمانی می‌باشد. پس اگر شخصی از افراد خانواده شما و یا نزدیکان‌تان مبتلا به هپاتیت ب شده‌است، کافیست تا با رعایت نکاتی که در ادامه گفته خواهد شد، از ابتلای خود و سایر اعضای خانواده به هپاتیت ب جلوگیری نمایید.


راه‌های پیشگیری از هپاتیت ب

چگونه هپاتیت (ب) را درمان کنیم + روش‌های پیشگیری و درمان هپاتیت ب

هپاتیت ب به سادگی منتقل نمی‌شود و درصورتی‌که نکات بهداشتی زیر را رعایت کنید، خطر ابتلای شما به هپاتیت ب حتی اگر شخص مبتلا از اعضای خانه و خانواده شما باشد، به صفر خواهد رسید.

1 – در صورت ایجاد بریدگی و زخم شدن اعضای بدن‌تان، خون خود را با مواد شوینده پاک کرده و محل زخم را به خوبی ببندید.

2 – از تماس مستقیم با خون و یا ترشحات بدن فرد آلوده به هپاتیت ب خودداری نمایید.

3 – روابط جنسی کاملا محافظت شده برقرار نمایید و توجه داشته باشید که در صورت برقراری روابط محافظت شده با شخص مبتلا به هپاتیت ب نیز امکان انتقال بیماری وجود دارد.

4 – وسایل شخصی چون تیغ، ناخن‌گیر، مسواک، گوشواره، موچین و هر وسیله‌ای که امکان ایجاد زخم و یا آغشته شدن به خون دارد را جدا نمایید. به عبارت دیگر از استفاده از این وسایل به صورت اشتراکی جدا خودداری کنید.

همچنین برای جلوگیری از ابتلا به هپاتیت ب به صورت کلی رعایت موارد زیر می‌تواند بسیار مفید واقع گردد.

1 – از سرنگ‌های اشتراکی استفاده نکنید.

2 – در هنگام مراجعه به مراکز تاتو و آرایشگاه‌های زنانه، از استریل بودن ابزارهای مورد استفاده اطمینان حاصل نمایید.

3 – در صورت مراجعه به دندان پزشکی از تمیز و استریل بودن وسایل آن اطمینان حاصل کنید.

4 – از روابط جنسی پرخطر و داشتن شریک‌های جنسی متفاوت شدیدا خودداری نمایید.

5 – در صورت آغشته شدن بدن‌تان به خون، سریعا آن قسمت را با آب و صابون شست‌وشو دهید.


راه‌های انتقال هپاتیت ب

اطلاع از راه‌های انتقال هپاتیت ب برای درک بهتر از خود مراقبتی‌های مورد نیاز برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت ب و یا عدم انتقال آن به دیگران کمک شایانی خواهد کرد. همان‌گونه که پیش‌تر بیان شد، هپاتیت ب از راه خون و برخی از ترشحات بدن منتقل می‌شود. راه‌های اصلی انتقال هپاتیت ب، خون و ترشحات جنسی بوده و همچنین هپاتیت ب از طریق مادر به جنین نیز منتقل می‌شود. بطور کل راه‌های انتقال هپاتیت ب به شرح زیر می‌باشد.

1 – برقراری روابط جنسی محافظت نشده: برقراری رابطه جنسی محافظت نشده با شخص مبتلا به هپاتیت ب یکی از راه‌های انتقال این بیماری می‌باشد.

2 – تماس خون: هپاتیت ب از راه‌ خون منتقل می‌شود. درنتیجه درصورت زخم شدن بدن‌تان سریعا محل زخم را پس از شست‌وشو و ضد عفونی، به صورت کامل ببندید. همچنین از تماس مستقیم با خون و ترشحات شخص مبتلا به هپاتیت اکیدا خودداری نمایید.

دقت داشته باشید که وسایل شخصی چون مسواک و ناخن‌گیر می‌تواند سبب انتقال هپاتیت ب شوند، چراکه ممکن است این وسایل به خون شخص مبتلا آغشته شده و سپس از طریق زخم‌های بدن به شما منتقل شود.

3 – انتقال از مادر به جنین: هپاتیت ب می‌تواند از مادر به جنین منتقل شود.

4 – عضو پیوندی: پیوند عضو یکی دیگر از راه‌های انتقال هپاتیت ب می‌باشد. هرچند باتوجه به غربال‌گری‌های صورت گرفته پیش از انتقال اعضا، این احتمال به صفر می‌رسد.


علائم ابتلا به هپاتیت ب

چگونه هپاتیت (ب) را درمان کنیم + روش‌های پیشگیری و درمان هپاتیت ب

از نشانه‌های رایج ابتلا به هپاتیت ب می‌توان موارد زیر را نام برد. دقت داشته باشید که علائم ابتلا به هپاتیت ب برای هر شخصی متفاوت بوده و ممکن است در شخص مبتلا به هپاتیت ب تنها برخی از علائم زیر ظاهر شوند. همچنین ممکن است در برخی از مبتلایان به هپاتیت ب هیچ یک از این علائم ظهور پیدا نکنند.

  • دل درد
  • اسهال
  • حالت تهوع
  • قهوه‌ای شدن ادرار
  • زرد شدن رنگ پوست و چشم
  • تب خفیف
  • کاهش اشتها
  • احساس خستگی و ضعف عضلانی
  • کاهش سطح انرژی بدن
  • ناراحتی‌های معده و گوارش
  • اختلال در خواب
  • یبوست

درمان یبوست در خانه

راه های درمانی یبوست در کمترین زمان ممکن

عمر بیماران مبتلا به هپاتیت ب

یکی از نگرانی‌های افراد مبتلا به هپاتیت ب، مشکلات این بیماری برای آن‌ها و تاثیر آن بر روی طول عمرشان می‌باشد. همانطور که گفته شد افرادی که مبتلا به هپاتیت ب حاد شده‌اند، غالبا با مراقبت از خود و همچنین انجام توصیه‌های پزشک مربوطه بدون نیاز به درمان‌های دارویی، بهبودی خود را به صورت کامل بدست می‌آورند. اما اوضاع برای مبتلایان به هپاتیت ب حاد کمی متفاوت است.

مبتلایان به هپاتیت ب حاد نیازمند مراقبت‌های همیشگی بوده و به درمان‌های دارویی نیاز دارند. خبر خوب این است که مبتلایان به هپاتیت ب در صورت مراقبت‌های صحیح می‌توانند عمر طبیعی داشته باشند. هرچند وضعیت جسمانی شخص مبتلا به این بیماری عامل بسیار تعیین کننده‌ای می‌باشد. برای مثال اگر فرد مبتلا به بیماری دیابت دچار باشد، مراقبت‌های شدیدتری نیاز دارد. همچنین داشتن رژیم غذایی مناسب و خودداری از مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز عامل بسیار تعیین کننده‌ای در بهبودی افراد مبتلا به هپاتیت ب می‌باشد.


درمان گوش درد

راه های درمان گوش درد به صورت قطعی + درمان های خانگی

جمع بندی

هپاتیت ب یکی از بیماری‌های ویروسی می‌باشد که کبد شخص مبتلا را هدف قرار داده و می‌تواند باعث آسیب و صدمات زیادی به کبد و درنتیجه آن، به سلامتی بیمار شود. رعایت اصول و پروتکل‌های گفته شده در ارتباط با افراد مبتلا به این بیماری و همچنین داشتن یک زندگی سالم و ایمن باعث پیش‌گیری از ابتلا به این بیماری خطرناک می‌شود.

در این مقاله از چگونه به معرفی هپاتیت ب، راه‌های درمان هپاتیت ب و هرآنچه که در قبال این بیماری نیاز به دانستن آن را داشتید، گفته شد. کافیست تا جهت پیش‌گیری از ابتلا به این بیماری به نکات گفته شده توجه کنید و در صورت مبتلا شدن به این بیماری، حتما از توصیه‌های پزشک خود بهره لازم را ببرید.

منبع: چگونه

نظرات کاربران

  • نظرات توهین آمیز، نژاد پرستانه و زننده تایید نخواهد شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند و یا لینک سایر وبسایت ها در آن باشد تایید نمی شود.
  • لطفا در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده نفرمایید.
  • از ارسال کامنت نامرتبط با موضوع این مقاله پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید