چگونه هاست مناسب برای سایت انتخاب کنیم
پیش نیاز هر وب سایتی هاست و دامین می باشد. اینکه چگونه یک هاست یا سرور مناسب برای سایت انتخاب و خریداری کنیم یک موضوع بسیار مهم است.چنانچه شما نیاز به راه اندازی یک وب سایت برای کسب و کار خود داشته باشید نیاز به این دو سرویس دارید ، در واقع بدون خرید همزمان این دو سرویس و اتصال آنها به هم شما وب سایت فعالی نخواهید داشت ، در این مقاله قصد داریم به سوال هاست چیست ،انواع هاست و چگونه می توانیم هاست را خریداری کنیم به شما توضیح دهیم.
هاست یا هاستینگ چیست؟
هاست به مقدار فضایی می گویند که قرار است اطلاعات سایت شما در آن قرار بگیرد ، هر وب سایتی تعدادی مطالب ، عکس ، موزیک و ویدیو دارد ، برای اینکه این فایل ها را بتوانید در سایت خود نمایش دهید یا کاربران بتوانند آنها را دانلود کنند نیاز به هاست دارید ، در واقع این فایل ها در کامپیوتری قدرتمند که آنها سرور می گویند قرار می گیرد ، این سرور ها باید همیشه روشن باشند تا به صورت 24 ساعته آماده سرویس دهی به درخواست های کاربران باشند ، باتوجه به اینکه ممکن است همزمان تعداد زیادی درخواست به سمت سرور ارسال شود حتما باید یک اینترنت بسیار پرقدرت به سرور متصل شود تا توانایی پاسخگویی لحظه ای تعداد زیادی نفر را داشته باشند. در یک سرور ممکن است تعداد زیادی سایت میزبانی شود ، هر کدام از سایت ها مقدار فضا یا حجم مشخصی دارند مثلا 250 مگابایت یا 1 گیگابایت ، به مقدار این فضا ها هاست یا هاستینگ می گویند. در واقع شما با پرداخت مبلغ ناچیز می توانید وب سایت خود را راه اندازی کنید و کسب و کار خود در اینترنت را شروع کنید.
دسته بندی انواع هاستینگ
۱. میزبانی وب اشتراکی (Shared Web Hosting)
هاست اشتراکی نوعی از میزبانی وب از جمله اقتصادی ترین نوع روش های وب هاستینگ است. در این روش چندین وب سایت روی یک سرور مستقر هستند که تعداد آنها ممکن است به هزاران وب سایت برسد. گفتنی است این روش به میزبانی مجازی یا میزبانی مشتق شده نیز شناخته شده است. بیشترین وب سایتها در اینترنت از این سرویس استفاده میکنند. این سرویس میتواند مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد که سرویس مدیریت شده آن پشتیبانی بهتری ارائه می دهد.
2. نمایندگی میزبانی وب (Reseller Web Hosting)
در این روش میزان مشخصی از هارددیسک و پهنای باند سرور میزبان وبی که وب سایت شما روی آن قرار دارد از طرف شخصی به شما تخصیص داده میشود. در حقیقت شما میتوانید خود منابع تخصیص داده شده را به صورت خورد به طور رایگان یا در قبال دریافت هزینه به شخص سومی واگذار کنید.
3. میزبانی وب رایگان (Free Web Hosting)
این نوع میزبانی به صورت رایگان به منظور جنبه های تبلیغاتی ارائه میشود که این روش بیشتر مناسب افراد مبتدی یا افرادی است که پول کافی برای خرید یک حساب هاست اشتراکی وب ندارند. البته این روش با محدودیت های بسیاری در زمینه نرم افزار، پهنای باند، فضای دیسک و … همراه است.
4. میزبانی سرور مجازی (VPS)
در این روش از میزبانی یک سرور واحد وجود دارد که از طریق نرم افزارهای مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم میشود که از دید کاربر مثل یک سرور اختصاصی است که در انحصار مشتری قرار دارد. در این روش هر سرور مجازی مانند یک رایانه است که از نظر فیزیکی تکه تکه شده و هر تکه برای احتیاجات یک مشتری خاص تخصیص داده شده است، یک سرور شخصی مجازی می تواند مدیریت شده و مدیریت نشده باشد.
5. میزبانی اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
در این روش یک سرور به مشتری تخصیص داده میشود و بر خلاف روش اشتراکی در واقع فقط وب سایت مشتری روی آن قرار دارد و مشتری واقعا تنها فردی است که از سرور وب استفاده می کند. در میزبانی اختصاصی کارهایی مانند راه اندازی مجدد، نصب سیستم عامل و… به عهده خود مشتری است. بیشتر وب سایت های بزرگ از سرورهای اختصاصی استفاده می کنند که این قابلیت را داشته باشند تا هرکاری می خواهند با سرورهای خود انجام دهند.
6. فضای میزبانی سرور (Collocation Web Hosting)
میزبانی در محل شرکت تقریبا شبیه به میزبانی اختصاصی است، با این تفاوت مشتری مالک سرور می شود. راه اندازی این سرور به صورت فیزیکی در محل کاربر و در قفسه (rack) آنها صورت می گیرد. این سرویس ممکن است از بقیه ی روش ها گران تر باشد اما به دلیل در اختیار بودن سخت افزار ممکن است فوایدی نیز داشته باشد.
7. میزبانی وب ابری (Cloud Web Hosting)
در این روش که با گذشت زمان از محبوب ترین روش ها به شمار میرود وب سایت مشتری همیشه در اوج است. این میزبانی جدولی نیز معروف است. در روش هاست ابری همواره چندین سرور در حال کار کردن هستند که همواره حداقل یک سرور برای تحمل بار در دسترس است. به طور مثال زمانی که مشتری به قدرت محاسباتی بیشتری نیاز دارد می تواند فورا آن را از ابر بگیرد البته بعد از پایان یافتن کار منابع اشغال شده آزاد میگردد.
8. میزبانی خوشه ای (Cluster Web Hosting)
این روش شباهت زیادی با روش ابری دارد. به این منظور که به دلیل استفاده از سرورهای به اصطلاح خوشه ای از کار افتادگی وب سایت هیچگاه رخ نمیدهد چون در زمان از کارافتادگی یکی از سرورها سرور دیگر به کار افتاده و ترافیک به سمت آن سرور روانه میشود. این روش از سرویس هاست، امکاناتی مانند کنترل امنیت، توازن بار و منابع داده ای حیاتی سایت با بهرهوری و افزونگی بالاتری را در اختیار مشتری قرار میدهد.
9. هاست وردپرس
هاست وردپرس یا wordpress هاستینگ یکی دیگر از سرویسهای پرطرفدار برای وب سایتهایی است که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند، به دلیل محبوبیت سیستم وردپرس و امکان راه اندازی انواع وب سایتهای اینترنتی توسط وردپرس، در حال حاضر تعداد زیادی از وب سایتهای بزرگ و مشهور جهان در حال استفاده از این سیستم مدیریت محتوا هستند، و این باعث شده است که احساس نیاز به یک هاست بهینه برای وردپرس همواره افزایش یابد، شرکتهای هاستینگ جهت ارائه سرویسهای هاست وردپرس، از نرم افزار ها و پیشنیازهای خاصی بر روی سرورهای خود استفاده می کنند تا سازگاری کامل با وب سایت های وردپرسی را داشته باشد، و در نتیجه استفاده از هاست وردپرس باعث افزایش سرعت و بهره وری وب سایت های وردپرسی شود، در صورتی که شما نیز تصمیم دارید توسط وردپرس یک وب سایت حرفه ای، پر سرعت و کارآمد راه اندازی کنید، استفاده از سرویسهای هاست مخصوص وردپرس به شما توصیه می شود.
کنترل پنل هاست
برای مدیریت کردن اطلاعات داخل هاست و انجام یک سری تنظیمات و تغییرات روی هاست شما بعد از خرید هاستینگ از شرکت های ارائه دهنده، یک کنترل پنل در اختیار خواهید داشت. این کنترل پنل مختص سایت شما می باشد و تنها از طریق نام کاربری و رمز عبور مشخص شده می توانید وارد آن شوید.
کنترل پنل Cpanel
سی پنل یکی از محبوب ترین کنترل پنل های هاست در دنیا می باشد. بسیار معروف و دارای رابط کاربری بی نظیری می باشد. کار با سی پنل بسیار آسان بوده و همه چیز دم دست شما قرار گرفته است. پیشنهاد می کنم اگر هاست یا سرور خریداری کردید حتما از کنترل پنل Cpanel برای مدیریت آن استفاده کنید.
سی پنل توسط یک شرکت خارجی ارائه شده است. شرکت های فروش هاست باید لایسنس این نوع پنل را از مرکز ارائه دهنده خریداری کرده و به مشتریان خود ارائه دهند. از آنجایی که واحد پولی معاملات لین المللی دلار می باشد، با افزایش قیمت ارز، باشد هزینه زیادی برای خرید Cpanel پرداخت شود. سی پنل گران بوده و همین امر در برخی مواقع نه همیشه سبب می شود کاربران به سمت سایر کنترل پنل ها بروند.
کنترل پنل Direct Admin
نوع دیگری از کنترل پنل های هاستیگ وجود دارد به نام دایرکت ادمین که بعد از سی پنل در رده دوم قرار گرفته است. رابط کاربری کنترل پنل دایرکت ادمین شبیه به سی پنل نبوده و بسیار ساده می باشد. اما باز همه چیز تقریبا دم دست می باشد و کار شما را برای مدیریت هاست و انجام یک سری تغییرات از طریق هاست راه می اندازد.
دایرکت ادمین نیز توسط شرکت خارجی ارائه شده و برای استفاده از آن باید هزینه لایسنس پرداخت شود. اما لازم بدانید که هزینه خرید لایسنس کنترل پنل Direct Admin بسیار کمتر از سی پنل می باشد.
هاست به صورت ماهانه و سالانه خریداری و اجاره می شود
بالاتر هم به صورت جزئی به این موضوع اشاره کردم. هاست را شما برای همیشه نمی توانید خریداری کنید. بلکه باید هزینه مشخصی برای بازه زمانی خاصی مثل 1 ماه، 3 ماه، 6 ماه و یک سال پرداخت شود. در این صورت بستگی به زمان انتخابی شما یک هاست برای مدت مشخص شده در اختیار شما قرار میگیرد. بعد از اتمام مدت زمان دوره هاست، شما باید اقدام به تمدید هاست خود کرده و مجددا هزینه آن را برای مدت مشخص دیگری پرداخت کنید.
یک پیشنهاد عالی برای شما دارم: هنگام خرید هاست از هر شرکتی، بهتر است ابتدا هاست را به صورت 1 ماهه خریداری کنید. شما در همان ماه که سایت خود را پیاده سازی می کنید، متوجه خواهید شد که هاست مربوطه با کیفیت است یا خیر. در نتیجه اگر خوب و باکیفیت بود، می توانید بعد از اتمام دوره یک ماهه هاست را برای مدت 1 سال تمدید کنید. اگر هم هاست بی کیفیت بود می توانید از شرکت دیگری هاست خریده و وب سایت خود را به هاست جدید منتقل کنید.
زمانی که شما یک هاست به مدت 1 ساله خریداری کرده و هزینه آن را پرداخت کنید، اگر هاست بی کیفیت باشد، شرکت های هاستینگ هزینه شما را برگشت نخواهند داد. مگر در صورت وجود مشکل فنی در هاست ارائه شده توسط شرکت فروش هاستینگ و سرور.
آشنایی با اصطلاحات مهم هاست و میزبانی وب
- Disk Space یا فضای هاست: به معنای میزان حجم یا فضایی است که در سرویسهای هاست، در اختیار کاربر قرار می گیرد تا کاربر قادر باشد، اطلاعات وب سایت خود را بر روی آن آپلود نماید.
- Bandwidth یا ترافیک هاست: به معنای میزان تراکنش اطلاعات بین کامپیوتر بازدیدکننده از سایت و هاست وب سایت است.
- Addon doman یا ادان دامین هاست: ادان دامین در سرویسهای هاست این امکان را برای کاربر فراهم می کند که بدون نیاز به خرید هاست جدید، کاربر قادر باشد سایر دامنههای خود را نیز در هاست add یا اضافه کند و توسط یک هاست چندین وب سایت راه اندازی کند.
- Aliases یا پارک دامین در هاست: پارک دامین نام قابلیتی در هاست است که به کاربر این اجازه میدهد که سایر دامنههای مشابه وب سایت خود را بر روی هاست پارک نماید، تا بازدیدکنندگان پس از وارد نمودن آن نام دامنه در مرورگر، به وب سایت شما هدایت شوند.
- Uptime یا میزان پایداری هاست: به معنای میزان در دسترس بودن هاست در طول سال است، و آپ تایم هاست شرکتهای هاستینگ با درصد های خاصی مانند 98% و 99% اندازه گیری می شود.
- Contorol panel یا پلتفرم هاست: به معنای رابط گرافیکی هاست است که در اختیار کاربر قرار می گیرد، تا کاربر توسط این ابزار های گرافیکی قادر باشد بدون نیاز به تایپ دستورات سیستم عامل، نسبت به راه اندازی وب سایت خود بر روی هاست اقدام کند.
- Database یا نوع پایگاه داده هاست: به معنای بانک اطلاعاتی ارائه شده بر روی هاست است، که در سرویسهای هاست لینوکس نوع آن mysql است و در سرویسهای هاست ویندوز نوع آن sql serverاست.
- Dns یا name server هاست: رکوردی است که نام دامنه مشترک را به سرور شرکتهای هاستینگ ارسال می کند و مقادیر dns هر شرکت هاستینگ پس از خرید هاست برای مشترک ارسال می شود.
- IP یا آدرس آی پی هاست و سرور: عددی است که از 4 قسمت تشکیل شده، مانند: 88.98.56.73 و به یک سرور روشن اینترنتی اشاره میکند، در واقع هر هاست نیز یک IP یا مشخصه در اینترنت دارد.
- Subdomain یا زیر دامنه در هاست: مشتقی از دامنه اصلی است که توسط یک نقطه از دامنه اصلی جدا می شود، مانند mizbanfa.net و کاربر میتواند در ساب دامین یا همان زیر دامنه، یک وب سایت متفاوت از سایت اصلی راه اندازی کند.
- Web server: نرم افزاری است که بر روی سرور های ارائه دهنده خدمات هاست، نصب میشود و وظیفه آن تبدیل کدهای برنامه نویسی شده وب سایت ها به نسخه گرافیکی یا نمایشی به بازدیدکنندگان از وب سایت است.
- FTP: مخفف file transfer protocol است و یکی از پروتکلهای انتقال دهنده اطلاعات از طریق اینترنت است که امکان انتقال سریع فایل ها را از کامپیوترهای شخصی به هاست، و یا برعکس را فراهم می کند.
- Datacenter یا دیتاسنتر: کارخانه های بسیار پهناوری هستند که کامپیوترهای سرور به صورت ردیف ردیف در آن ها قرار داده شده است، داخل دیتاسنتر کامپیوترهای سرور تحت شرایط خاصی نگهداری می شوند و توسط شبکه های قدرتمند دیتاسنترها، کامپیوترهای سرور به صورت 24 ساعته به شبکه جهانی اینترنت متصل می شوند.
انتخاب هاست
انتخاب یک هاست باکیفیت بسیار مهم است، چرا که یک شرکت هاست میتواند میزان تاثیرگذاری وبسایت شما را افزایش دهد و یا آن را از بین ببرد. یک هاست ناپایدار، باعث از دست رفتن مشتریان، کاهش رتبه سایت و کاهش درآمد شما خواهد شد.
اگر در ابتدای راهاندازی سایت هستید، میتوانید با هاست اشتراکی شروع کنید. بسیاری از کاربرانی که برای بار نخست از خدمات هاست استفاده میکنند، بهتر است به سراغ سرویسهای اشتراکی بروند، چرا که ساده و به دور از پیچیدگی نگهداری سرور هستند. گزینه دیگر، سرورهای مجازی یا سرورهای اختصاصی هستند، که در زمان مورد نیاز با ارتقا به این سرویسها، میتوانید نیازهای در حال افزایش سایت را پوشش دهید. اصطلاحی که این روزها بسیار به چشم میخورد نوع دیگری از میزبانی وب است بنام هاست پایتون که می توانید آنرا جهت ثبت دامنه روی هاست خود انتخاب کنید.
1. نوع هاست تان را انتخاب کنید: هاست ویندوز یا هاست لینوکس
در قدم اول، باید مشخص کنید قصد دارید از هاست لینوکس یا از هاست ویندوز استفاده کنید. همانطور که از نام آنها پیداست، هاست ویندوز از سیستمعامل و نرمافزارهای مختص ویندوز استفاده کرده، و هاست لینوکس از نسخههای مختلف سیستمعامل لینوکس استفاده میکند، اما برای شما چه تفاوتی دارد؟
اگر سایتتان با استفاده از ASP طراحی شده، و یا از دیتابیس MSSQL استفاده میکند، همچنین اگر تمایل دارید سایتتان بر روی وب سرور IIS مایکروسافت راهاندازی شود، شما نیاز به هاست ویندوز دارید.
اما در صورتی که وبسایت شما توسط زبانهای {PHP}، {Python}، و غیره طراحی شده (که اکثر سایت ها از این دسته اند)، و سایت شما نیاز به دیتابیس MySQL دارد، و همچنین اگر سایت شما، برای کارکرد صحیح نیاز به وبسرورهایی چون Apache و NGINX دارد میبایست از هاست لینوکس استفاده کنید. علاوه بر این، اگر تمایل دارید با کنترلپنلهای مشهوری چون cPanel و Plesk، سایتتان را مدیریت کنید، میتوانید از سرویسهای لینوکسی استفاده کنید. علاوه بر این اگر از سیستمهای مدیریت محتوایی چون وردپرس استفاده میکنید، سرویس هاست وردپرس سریع گزینه بهتری است.
2. به چه مقدار فضای ذخیرهسازی و پهنای باند نیاز دارید
در قدم بعدی، میبایست میزان فضا و پهنای باند مورد نیازتان را تعیین کنید، خصوصا اینکه حجم فایلهای سایت چقدر است. برخی از هاستها، اعلام میکنند فضای نامحدود ارایه میدهند، اما در واقع این فضا تا زمانی نامحدود است که، شما فقط فایلهای سایتتان را در آن آپلود کرده باشید، و فایل دیگری در هاست قرار نداده باشید.
پهنای باند یا ترافیک، یعنی حجم دادههایی که در یک دوره زمانی مشخص، بین سایت شما و کامپیوترهای بازدیدکنندگان سایت، ردوبدل میشود. اگر انتظار دارید سایت شما بازدیدکننده زیادی داشته باشد، نیاز به پهنای باند بیشتری دارید.
همانند فضای ذخیرهسازی، بسیاری از شرکتهای هاست پهنای باند نامحدود ارایه میکنند، اما در نظر داشته باشید برای این کار، شرکتهای هاست الگوی خاصی را در نظر میگیرند، و کاملا نامحدود نیستند. این ذهنیت اشتباه، ممکن است باعث شود در آینده هزینه بیشتری بپردازید.
3. کیفیت سرویس هاست را بررسی کنید
کیفیت سرویس، را میتوان در قالب Uptime تعریف کرد. Uptime یعنی، سرورهای هاست چند درصد مواقع در دسترس هستند. این مورد، شامل مشکلات سایت شما و مشکلات کدنویسی که موجب لود نشدن سایت میشود، نیست. در زمان انتخاب یک هاست، حتما بپرسید چه نوع ضمانتی در مواقع از دست خارج شدن سرور ارایه میکنند.
4. سرویسهایشان چقدر متنوع است
ارایه سرویسهای متنوع و به روز، با شرایط فنی و قیمتی مختلف، نشان از گستردگی کار آن شرکت دارد. در حال حاضر هاست ابری، محبوبترین سرویس بین کاربران است، اما برخی از سایتها، بنا به زمان طراحیشان، ممکن است نیاز به نسخههای مشخصی از نرمافزارهای سرور داشته باشند. بنابراین، شرکتی را انتخاب کنید که دارای سرویسهای متنوع باشد، چرا که ممکن است سایت شما، با هر نسخهای سازگار نباشد، یا اینکه فقط بخواهید از هاست سی پنل ایران یا کنترل پنلهای خاصی استفاده کنید.
جدا از این، دقت داشته باشید برخی از شرکتها، همراه با هاست وبسایت، سرویس ایمیل نیز ارایه میکنند، یعنی در کنار وبسایت، شما میتوانید تحت دامنه خودتان آدرس ایمیل داشته باشید.
5. پشتیبانگیری از اطلاعات به چه نحوی است
بسیاری از شرکتهای هاست، بطور منظم و خودکار، از اطلاعات شما پشتیبان تهیه میکنند، و در صورت نیاز در اختیارتان قرار میدهند. در این حالت، دیگر نگرانی برای بازگردانی اطلاعات قبلی نخواهید داشت. این خدمات توسط همه شرکتها ارایه نمیشود.
6. آیا هاست انتخابی شما، دوره تست رایگان دارد
یک نکته بسیار ظریف اما تعیین کننده در آموزش خرید هاست و دامین رایگان انتخاب شرکت هاستینگ می باشد، آیا شرکت مربوطه دوره تست رایگان دارد یا خیر. دوره تست رایگان، نشانه خوبی است از اینکه، آن شرکت میزبان به خدمات خود اعتماد دارد و میتواند مشتریان خود را در حد مطلوب راضی نگه دارد. دوره تست رایگان، بهترین روش برای سنجش امکانات و کیفیت خدمات آن شرکت است.
7. قیمت
قیمت خرید دامین و هاست، همیشه عامل مهمی در تصمیمگیری است،اما فاکتور اصلی نیست. هرگز یک هاست را، تنها بدین خاطر که ارزانتر است انتخاب نکنید و یا تبلیغات دروغین مبنی بر هاست و دامنه رایگان را باور نکنید. شما باید سرویسی را انتخاب کنید، که نیازهای شما را برآورده کند. بهتر است یک هاست با خدمات باکیفیت را انتخاب کنید، به جای اینکه یک هاست ارزانقیمت را برگزینید، و در آینده مجبور شوید سایت خود را به هاست بهتری منتقل کنید.
8. نظارت و پشتیبانی، به چه شکل انجام میشود
جدا از تمامی نکاتی که در خصوص ویژگیهای خرید هاست با کیفیت گفته شد، یک ویژگی بسیار مهم کیفیت پاسخدهی پشتیبانی است. شما انتظار دارید وبسایتتان ۲۴ ساعته فعال باشد. بنابراین باید سراغ هاستی بروید که، ۷روز هفته بصورت ۲۴ ساعته، با تیم فنی مسلط و باتجربه، پاسخگوی شما بوده و بصورت مداوم بر هاست شما نظارت داشته باشند.
نکته دوم در مورد شرکت هاستینگ دامنه و هاست وجود پشتیبانی آنلاین است، علی رغم ادعای برخی از شرکتها، پاسخگویی آنها آنلاین و در لحظه نیست و اکثر آنها مکاتبات از طریق ایمیل را ترجیح میدهند. پشتیبانی ۲۴ ساعته بدین معنی است که شما در هر ساعت از شبانهروز، حتی در روزهای تعطیل، با یک تماس تلفنی ساده بتوانید مشکلتان را برطرف کنید.
نکات مهم جهت انتخاب هاست مناسب
1. بر اساس پیشبینی نیازهای وب سایت خود، نوع هاست را تعیین کنید
بدون شناسایی نیازهای وب سایت خود، هیچگاه قادر نیستید یک هاست خوب برای خودتان خریداری کنید، بنابراین قبل از خرید هاست باید در ابتدا موضوع فعالیت وب سایت خود را مشخص نمایید، سپس نوع سیستم مدیریت محتوای وب سایت خود را مشخص کنید، در حال حاضر سیستم مدیریت محتواهای متفاوتی مثل جوملا، وردپرس، اپن کارت، پرستاشاپ، دروپال بیشترین میزان استفاده را در اینترنت دارند، در مرحله بعد اگر قرار است از قالب های حرفه ای آماده در اینترنت استفاده کنید در ابتدا ورژن PHP سازگار با این قالب ها را مشخص کنید و سپس یک هاست سازگار با ورژن PHP قالب خود خریداری کنید، اگر نرم افزارهای وب سایت شما به پیشنیاز ها و توابع خاصی از سرور نیاز دارد، بهتر است قبل از خرید هاست، از فعال بودن این توابع بر روی سرور شرکتهای هاستینگ مطلع شوید، هم اکنون میزان بازدید تقریبی وب سایت خود را در شروع کار تخمین بزنید و در هنگام خرید هاست متناسب با بازدید روزانه وب سایت خود یک هاست انتخاب نمایید، همچنین تعیین زبان برنامه نویسی وب سایت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، اگر وب سایت شما با زبانهای برنامه نویسی asp.net طراحی شده است شما باید یک هاست ویندوز خریداری کنید اما اگر وب سایت شما با زبان برنامه نویسی php نوشته شده است باید از هاست لینوکس استفاده کنید، اگر تصمیم دارید بعد از خرید هاست از سایت سازهای معروفی مانند وردپرس، جوملا، دروپال، اپن کارت، پرستاشاپ و یا توماتو کارت استفاده کنید به دلیل این که زبان برنامه نویسی این سیستم مدیریت محتوا ها تحت php استباید هاست لینوکس خریداری کنید.
2. قبل از خرید هاست، از میزان Uptime سرویس ها مطلع شوید
آپ تایم یا پایداری شاخصه تعیین کننده میزان پایداری یا در دسترس بودن هاست طی یک سال است که برای هر شرکت هاستینگ یک درصد خاصی دارد، در حقیقت به دلیل این که هاست یک سرویس آنلاین و درون شبکهای است، مسلما ممکن است طی یکسال قطعیهای از پیش تعیین نشدهای به وجود آید و هر شرکت هاستینگ باتوجه به شناخت نوع سرویسهای ارائه شده، قادر است یک عدد خاصی را به عنوان تضمین پایداری سرویسهای خود تعیین کند. اما توجه داشته باشید که هرچقدر هاست شما آپ تایم یا پایداری بیشتری داشته باشد و تعداد قطعیهای کمی در طول سال داشته باشد، محبوبیت وب سایت شما از نگاه مخاطبین و موتور های جستجو افزایش مییابد، استاندارد جهانی uptime در سرویسهای هاست اشتراکی 99 درصد در طول سال است، شما باید توجه داشته باشید که اگر آپ تایم یک هاست 99 درصد گارانتی شده باشد، در طول سال ممکن است این هاست 3 روز یا 72 ساعت قطعی های احتمالی داشته باشد، همچنین شما باید توجه داشته باشید که قطعی و اختلال در سرویسهای اینترنتی بدیهی و عادی است، بنابراین آپ تایم 100 درصد در طول سال برای هاست اشتراکی، تنها یک شعار تبلیغاتی است، همانطور که بالاتر گفته شد هاست قسمتی از یک کامپیوتر همیشه روشن است و کامپیوتر نیز از قطعات فیزیکی تشکیل شده است و این کاملا طبیعی است که قطعات این کامپیوتر هاست در طی یکسال دچار خرابی و هنگیهای لحظهای شوند.
از کسب و کار بدانید
3. بهتر است هاست شما تعداد ادان دامین بالایی داشته باشد
تقریبا میتوان گفت که بیش از 90 درصد افرادی که نسبت به خرید هاست و راه اندازی وب سایت اقدام میکنند، پس از گذر مدت زمان اندکی تصمیم میگیرند به دلایل مختلف توسط یک دامنه جدید، یک وب سایت دیگر نیز راه اندازی کنند، در این مواقع کاربران میبایست یک هاست جدید خریداری کنند و این باعث افزایش هزینههای راه اندازی وب سایت می شود، اگر شما هم احتمال میدهید که در آینده نیاز داشته باشید که یک وب سایت دیگر نیز برای ارائه خدمات متفاوتتر به مشتریان خود راه اندازی کنید، بهتر است از همان ابتدا یک هاست خریداری کنید که قابلیت ادان دامین داشته باشد، ادان دامین قابلیتی است که شما می توانید سایر دامنه های جدید خریداری شده را در هاست خود add یا اضافه کنید و بدون نیاز به خرید هاست جدید، چندین وب سایت با محتوای متفاوت را بر روی یک هاست میزبانی کنید، به عنوان مثال اگر تعداد ادان دامین های یک هاست 5 عدد باشد، شما به غیر از سایت اصلی خود، می توانید تا 5 دامنه دیگر به این هاست اضافه کنید و توسط هرکدام از آن ها یک وب سایت جدید راه اندازی کنید.
4. به قیمت هاست بیشتر توجه کنید
قیمت هاست تا حدودی میتواند گویای کیفیت هاست ارائه شده باشد، در واقع هاست نیز مانند هر نوع خدمات یا کالای دیگر که تا به حال تجربه خرید آن را داشتهاید، امکانات و موارد اولیه متفاوتی دارد که تعیین کننده قیمت هاست است، به عنوان مثال اگر محل دیتاسنتر هاست در کشورهای جهان اول مانند آمریکا و انگلیس باشد مسلما کیفیت و پایداری این سرویسها نیز افزایش مییابد و هاست قیمت بالاتری دارد، عوامل بسیار زیادی در تعیین قیمت هاست تاثیر گذاری هستند که در زیر به برخی از آن ها اشاره میکنیم:
- محل دیتاسنتر هاست
- کیفیت سخت افزار سرور
- امکانات و تسهیلات ارائه شده بر روی هاست
- نرخ ارز در سرویسهای هاست خارجی
- مالیات و ارزش افزوده
- نوع کنترل پنل و وب سرور هاست
- کیفیت پشتیبانی از سرویس
- میزان شهرت شرکت ارائه دهنده و تعداد کارکنان
به طور خلاصه با در نظر گرفتن تمام موارد بالا که در تعیین قیمت نهایی یک هاست تاثیر گذار هستند می توان گفت که اگر یک شرکت هاستینگ در ازای پشتیبانی و تضمین، کیفیت و پایداری هاست ارائه شده از شما مبلغ ماهیانه فقط 5000 تومان یعنی به اندازه قیمت یک کارت شارژ را دریافت کند، قیمت یک هاست خوب و با کیفیت در طول سال بیش از 60 هزارتومان است، بنابراین قبل از خرید هاست به قیمت سرویسهای ارائه شده بیشتر توجه کنید.
5. هاست را از شرکتهایی تهیه کنید که امکان عودت وجه داشته باشند
قبل از خرید هاست از امکان عودت وجه در سرویسهای شرکت هاستینگ مطمئن شوید، برخی از سرویسها و یا برخی از شرکت ها سیاستهای خاصی جهت عودت وجه سرویس خریداری شده دارند، بنابراین اگر تحت هر شرایطی هاست خریداری شده توسط شما دچار مشکل یا ناسازگاری غیر قابل حل باشد و شرکت هاستینگ مربوطه نیز امکان عودت وجه را نداشته باشد، شما به ناچار مجبور هستید که تا مدت بسیار طولانی از سرویس خود استفاده کنید؛ همچنین در هنگام خرید هاست به قوانین و سیاست های کاری تنظیم شده شرکت هاستینگ جهت عودت وجه سرویسها دقت کنید، برخی از شرکتهای هاستینگ مبلغ سرویس ها را فقط تحت شرایط خاص و با کسر ضرر و زیان های تعیین شده عودت میدهند و شما به عنوان مشترک موظف هستید که قبل از خرید سرویس، نسبت به مطالعه قوانین شرکتهای هاستینگ اقدام کنید.
6. قبل از خرید هاست نوع کنترل پنل هاست را تعیین کنید
انتخاب کنترل پنل یا رابط گرافیکی هاست، یکی از اصلیترین عوامل انتخاب سرویسهای هاستینگ محسوب می شود، کنترل پنل یکی از اصلی ترین قسمتهای هر هاست محسوب می شود و شما در تمام مراحل کار با هاست و انجام تنظیمات اصلی مانند راهاندازی و نصب سیستم مدیریت محتوا ها باید این کار را از طریق رابط کاربری هاست انجام دهید، کنترل پنل های مختلفی بر روی هاست ها ارائه می شود برخی از معروف ترین آن ها: سی پنل، دایرکت ادمین و پلسک هستند، اگر شما تازه کار هستید و این برای اولین بار است که تصمیم به خرید هاست و دامنه و راه اندازی وب سایت گرفته اید پس بهتر است یک کنترل پنل آسان و گرافیکی را برای هاست خود انتخاب کنید، سی پنل (cpanel) یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین کنترل پنلهای مدیریت هاست در جهان محسوب می شود و به دلیل سادگی و فراوان بودن آموزش های فارسی کار با سی پنل در سطح اینترنت شما را قادر می سازد به آسانترین شکل ممکن وب سایت خود را راه اندازی کنید، برای دریافت این سرویس باید در وب سایت شرکتهای هاستینگ به دنبال سرویس هاست سی پنل یا هاست با کنترل پنل سی پنل باشید.
7. به دوره های خرید هاست در شرکتهای هاستینگ توجه کنید
همواره سعی کنید سرویسهای مهمی مانند هاست را که نقش بسیار مهمی در موفقیت وب سایت شما دارند را در ابتدا در دوره های کوتاه مدتی مانند ماهانه خریداری کنید و در ماههای اول از کیفیت و سازگاری هاست ارائه شده با نرم افزار های وب سایت خود مطمئن شوید و سپس نسبت به خرید هاست سالانه اقدام کنید، یکی از اصلی ترین مشکلات سرویسهای هاستینگ در سطح کشور این است که بیشتر شرکتهای هاستینگ سرویسهای خود را تنها به صورت سالانه به مشتریان ارائه می دهند، در اینصورت اگر شما بعد از مدت اندکی استفاده از هاست سالیانه متوجه مشکلات و ناسازگاری های در سرور شرکتهای هاستینگ شدید، به ناچار می بایست مشکلات را تا یکسال تحمل کنید و سپس نسبت به تغییر هاست خود اقدام کنید، اما نکته مهم این است که اکثر شرکتهای هاستینگ معتبر که از کیفیت هاست های ارائه شده مطمئن هستند، سرویسهای خود را حتی در دوره های کوتاه مدتی مانند ماهیانه، سه ماهه، شش ماهه نیز به مشتریان خود ارائه می دهند، چرا که این شرکتها از فرآیند کیفیت و پشتیبانی از سرویسهای ارائه شده توسط خود اطمینان کامل دارند، بنابراین توصیه ما به شما این است که اگر تصمیم به همکاری با یک شرکت هاستینگ جدید دارید، در ابتدا هاست ماهانه از آن شرکت خریداری کنید و پس از کسب اطمینان از کیفیت سرویس ارائه شده، سرویس خود را به هاست سالانه ارتقاء دهید.
8. قبل از خرید هاست از بکاپ گیری منظم سرویس ها مطمئن شوید
بکاپ گیری و تهیه نسخه پشتیبان یکی از اصلیترین ارکان میزبانی از وب سایت ها محسوب می شود، شما باید از سرویس دهندگانی هاست خریداری کنید که به صورت منظم از اطلاعات وب سایت شما بکاپ گیری کنند، در واقع هاست یک سرویس درون شبکهای است و اطلاعات موجود بر روی هر هاست بر روی کامپیوترهای سرور نگهداری می شوند، در هر لحظه ممکن است که قطعات این کامپیوتر ها فرسوده شود یا بر اثر فشار بالای بر روی سرور، هارد ها معیوب شوند، همچنین ممکن است به دلیل حملات سایبری تمام اطلاعات بر روی یک سرور حذف گردد و در اینجاست که اگر یک شرکت هاستینگ از سرویسهای ارائه شده بکاپ گیری انجام نداده باشد تمام زحمات و اطلاعات هاست مشتریان برای همیشه حذف می گردند، اگر چنین مشکلاتی نیز رخ ندهد، گاهی اوقات ممکن است که به دلیل نصب یک افزونه اشتباه یا حذف اشتباه یک فایل توسط مشترک، وب سایت وی با اختلالات جدی و غیر قابل حل مواجه گردد، در این مواقع اگر شرکت هاستینگ از سرویس شما بکاپ گیری انجام داده باشد، می توانید تقاضا کنید که شرکت هاستینگ به عنوان مثال بکاپ هفته اخیر وب سایت شما را بازگردانی کند و با انجام این کار از نابودی تمام زحمات شما جلوگیری می شود، بنابراین قبل از خرید هاست حتما سعی کنید که این خدمات را از شرکتهایی دریافت کنید که بکاپ گیری های منظم، هفتگی و ماهانه از سرور های خود دارند.
9. قبل از خرید هاست از زمان پشتیبانی شرکت ها مطمئن شوید
پشتیبانی نامناسب و ناکارآمد یکی از اصلی ترین دلایل مشتریان برای ترک هاست فعلی و مهاجرت به هاست جدید است، بنابراین شما قبل از خرید هاست باید سیستم پشتیبانی شرکتهای هاستینگ را مطابق با نیاز های خود ارزیابی کنید، برخی از شرکتهای هاستینگ پشتیبانی 24 ساعته دارند و برخی دیگر تنها در تایم اداری از مشتریان خود پشتیبانی می کنند، همچنین نحوه پشتیبانی شرکتهای مختلف با یکدیگر متفاوت است، به عنوان مثال برخی از شرکت ها از طریق تیکت، برخی دیگر از طریق چت آنلاین و ایمیل و برخی دیگر نیز حتی از طریق تماس تلفنی از مشتریان خود پشتیبانی می کنند، نکته مهم آن است که روش استاندارد پشتیبانی از مشتریان شرکت هاستینگ فقط از طریق سیستم تیکتینگ انجام می شود اما اگر شما راه ارتباطی دیگری مد نظر دارید، حتما قبل از خرید هاست از زمان پشتیبانی و نحوه پشتیبانی شرکت ها مطلع شوید، مورد دیگری که باعث نارضایتی برخی از مشتریان هاست و دامین از پشتیبانی شرکتهای هاستینگ می شود، عدم پشتیبانی از موارد مرتبط با سیستم مدیریت محتوا و یا سایر مشکلات وب سایت است، پشتیبانی هر شرکت هاستینگ دارای سطوح خاصی است، و برخی از شرکتهای هاستینگ فقط از مشکلات مرتبط با هاست و دامین یا سرور پشتیبانی می کنند و سیاست های خاص خود را در ارائه خدمات دارند، بنابراین شما به عنوان مشترک میبایست قبل از خرید هاست، درمورد سطوح و زمان پشتیبانی شرکت هاستینگ مطلع گردید و سپس مطابق با نیازهای خود از شرکتی که قادر است تمام نیاز های شما را برآورده سازد هاست خریداری کنید.
10. قبل از خرید هاست، لیست مشتریان شرکت ها را بررسی کنید
قبل از خرید هاست از شرکتهای هاستینگ حتما توجه داشته باشید که اگر یک شرکت هاستینگ طی دوره فعالیت خود قادر شده باشد که رضایت مشتریان خود را بدست آورد، حتما لیست مشتریان خود را در اختیار متقاضیان جدید سرویس ها قرار میدهد، بنابراین قبل از خرید هاست از شرکتهای هاستینگ، به دنبال صفحه معرفی لیست مشتریان در وب سایت شرکت هاستینگ باشید و لیست مشتریان را به دقت مورد بررسی قرار دهید و وب سایت مشتریان آن شرکت را در اینترنت مشاهده کنید، سپس بهتر است با 5 نفر از مشتریان آن شرکت تماس حاصل کنید و از آن ها بخواهید که تجربیات خود را درمورد همکاری با شرکت هاستینگ مورد نظر برای شما بازگو کنند و از نقاط ضعف و قوت سرویسهای آن شرکت برای شما بگویند؛ بدون شک اگر یک شرکت هاستینگ توانسته باشد که رضایت بیشتر مشتریان قدیمی خود را جلب کند، حتما برای شما نیز گزینه مناسبی خواهد بود.
نظرات کاربران