محمد خزائی 356 روز پیش بدون دیدگاه

مشاهده مشخصات ویندوز نصب شده با 3 روش ساده

قبل نصب هر برنامه و بازی ای در ویندوز باید بدانید که چه نسخه از ویندوز را روی سیستم خود نصب کرده اید. برای دانستن مشخصات ویندوز روش های ساده ای وجود دارند که شما بتوانید از مشخصات ویندوز نصب شده بر روی رایانه خود مطلع شوید. این روش‌ها شامل استفاده از دسترو Winver در Run یا Command Prompt، استفاده از System Information در Control Panel یا Settings و استفاده از Registry Editor در Run هستند. با استفاده از این روش‌ها، شما می‌توانید نام، نسخه، Edition، سیستم بیت‌شماری، شماره ساخت (Build)، شماره سرویس پک (Service Pack)، تاریخ منتشر شدن (Release Date) و وضعیت فعال‌سازی (Activation Status) ویندوز خود را ببینید.

روش‌های پیدا کردن اطلاعات ویندوز

1. استفاده از دستور winver در Run یا  Command Prompt

یکی از روش‌های ساده و سریع برای مشاهده مشخصات ویندوز نصب شده بر روی رایانه خود، استفاده از دستور winver  در Run یا Command Prompt است. برای این کار، شما می‌توانید از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • باز کردن Run با فشردن کلید‌های  Windows + R و نوشتن دستور winver و فشردن کلید Enter
  • باز کردن Command Prompt  با جستجوی آن در منوی Start و نوشتن دستور winver و فشردن کلید Enter
مشاهده مشخصات ویندوز نصب شده با 3 روش ساده

با اجرای این دستور، یک پنجره به نام About Windows  باز می‌شود که در آن می‌توانید نام، نسخه، Edition، تعداد بیت، شماره ساخت و شماره سرویس پک ویندوز خود را ببینید. همچنین، در این پنجره، می‌توانید وضعیت فعال‌سازی ویندوز خود را بررسی کنید. اگر ویندوز شما فعال شده باشد، عبارت Windows is activated را مشاهده خواهید کرد. در غیر این صورت، عبارت You need to activate Windows before you can personalize your PC  را مشاهده خواهید کرد.


2.استفاده از System Information در Control Panel یا Settings

روش دیگری که می‌توانید برای مشاهده مشخصات ویندوز نصب شده بر روی رایانه خود استفاده کنید، استفاده از System Information در Control Panel یا Settings است. برای این کار، شما می‌توانید از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • باز کردن Control Panel با جستجوی آن در منوی Start و انتخاب گزینه System and Security و سپس گزینه System
  • باز کردن Settings با فشردن کلید‌های Windows + I و انتخاب گزینه System و سپس گزینه About
مشاهده مشخصات ویندوز نصب شده با 3 روش ساده

با اجرای این روش، یک صفحه به نام System Information باز می‌شود که در آن می‌توانید نام، نسخه، Edition، بیت، شماره ساخت، تاریخ منتشر شدن و وضعیت فعال‌سازی ویندوز خود را ببینید. همچنین، در این صفحه، می‌توانید اطلاعات دقیق‌تری درباره سخت‌افزار رایانه خود مانند نام پردازنده، حافظه رم، حافظه دائمی، کارت گرافیک و غیره را ببینید.


3.استفاده از Registry Editor در Run

مشاهده مشخصات ویندوز نصب شده با 3 روش ساده

روش سومی که می‌توانید برای مشاهده مشخصات ویندوز نصب شده بر روی رایانه خود استفاده کنید، استفاده از Registry Editor در RUN است. برای این کار، شما می‌توانید از روش زیر استفاده کنید:

  • باز کردن Run با فشردن کلید‌های Windows + R و نوشتن دستور  regedit و فشردن کلید Enter
  • رفتن به آدرس زیر در Registry Editor

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

با اجرای این روش، یک پنجره به نام Registry Editor باز می‌شود که در آن می‌توانید نام، نسخه، Edition، بستگان، شماره ساخت، شماره سرویس پک و تاریخ منتشر شدن ویندوز خود را ببینید. این اطلاعات در قالب مقادیر String یا DWORD در سمت راست پنجره قابل مشاهده هستند. برای مثال، مقدار ProductName نام ویندوز را نشان می‌دهد، مقدار CurrentVersion نسخه ویندوز را نشان می‌دهد، مقدار CurrentBuildNumber شماره ساخت ویندوز را نشان می‌دهد و غیره.

جمع‌بندی

در این مقاله، به شما چند روش ساده و رایج برای مشاهده مشخصات ویندوز نصب شده بر روی رایانه خود آموزش دادیم. این روش‌ها شامل استفاده از دستور winver در Run یا Command Prompt، استفاده از System Information در Control Panel یا Settings و استفاده از Registry Editor در Run هستند. با استفاده از این روش‌ها، شما می‌توانید نام، نسخه، Edition، بستگان، شماره ساخت، شماره سرویس پک، تاریخ منتشر شدن و وضعیت فعال‌سازی ویندوز خود را ببینید.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و جالب بوده باشد. با داشتن اطلاعات دقیق از ویندوز خود، شما می‌توانید بهتر از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های آن بهره ببرید. همچنین، شما می‌توانید نرم‌افزار‌های مناسب با سازگاری با ویندوز خود را انتخاب کنید. در صورت داشتن سوال یا نظر خاصی در مورد این مقاله می‌توانید از طریق قسمت نظرات همین مطلب با ما در ارتباط باشید.

منبع: چگونه

نظرات کاربران

  • نظرات توهین آمیز، نژاد پرستانه و زننده تایید نخواهد شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند و یا لینک سایر وبسایت ها در آن باشد تایید نمی شود.
  • لطفا در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده نفرمایید.
  • از ارسال کامنت نامرتبط با موضوع این مقاله پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید