درمان سرفه در کودکان + راه کار های خانگی
سرفه در کودکان میتواند بسیار آزار دهنده باشد اگر ریشه و درمان آن را به خوبی انجام ندهید ممکن است تا سالها کودکتان را درگیر کند. سرفه در کودکان انواع مختلفی دارد که والدین با شناخت آنها میتوانند با روشهای خانگی و بدون داروهای صنعتی، سرفه کودکان را درمان کنند. سرماخوردگی و سرفه در کودکان بسیار شایع است به ویژه در فصلهای سرد سال مراقبتهای بهداشتی و پیشگیرانه و پوشش مناسب میتواند تا حد زیادی از ابتلا آن جلوگیری کند. یک سرفه معمولی در کودکان ممکن است تا دو هفته طول بکشد. بسیاری از سرفهها به دلیل ویروسی و باکتریایی ایجاد میشوند که هیچ درمان دائمی ندارند.
راهکارهای ابتدایی درمان سرفه کودکان
درمان سرفه در کودکان باید با توجه به سن و شرایط خاص هر کودک متفاوت است. اما راهکارهای ابتدایی و اولیهای وجود دارد برای تسکین آن که عبارتند از:
- نوشاندن مایعات گرم فراوان به کودک
- استفاده از دستگاه بخور به همراه گیاهانی که راه تنفس را باز میکنند (مثل اکالیپتوس، رزماری، نعناع و آویشن)
- دوش حمام آب گرم و تنفس در آن
- مصرف عسل طبیعی(در سنین بالاتر از یک سال)
- قرقره کردن آب نمک
همچنین راهحلهای خانگی دیگری نیز وجود دارند. برای مثال خوراکیهایی چون سوپ مرغ، دارای خواص التهابی است و گلوی کودک را آرام می کند. همچنین ریختن روغنهای آویشن و رزماری در مجرای بینی کودکان کمک میکند که گرفتگی بینی را کاهش میدهد.
کاهش استرس در کودکان را جدی بگیرید. برخی از کودکان ممکن است درگیر استرس باشند، استرس باعث افزایش ضربان قلب میشود این وضعیت میتواند منجر به تنگی نفس و سرفه در کودکان شود. از این رو با تلاش برای کاهش استرس، میتوان به درمان سرفه کودکان کمک کرد.
تغذیه مناسب در کودکان تا حد زیادی میتواند آمها را در برابر بیماریها مصون نگه دارد و کمبود ویتامینها و املاح معدنی در کودکان بدن آنها را در مقابل بیماریها ضعیف میکند. با تغذیه مناسب، میتوان به پیشگیری درمان سرفه کودکان کمک کرد.
همچنین زمان خواب مناسب نیز به آرام شدن سرفه کودکان کمک میکند، با تامین خواب مناسب، میتوان به درمان سرفه کودکان کمک کرد. زیرا گلوی کودکان حساس بوده و سرفه ممتد میتواند باعث خراش یا التهاب شده که به خودی خود منجر به ادامه دار شدن سرفه میشود. خواب کافی میتواند در تسکین التهاب گلو موثر باشد.
لازم به ذکر است که توصیههای خانگی میتواند در بعضی موارد نیز کاربرد داشته باشد، اما برای مشاورههای تخصصی و دقیقتر حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
درمان های سریع خانگی برای رفع اسهال در کودکان
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
سرفه مزمن و ادامه دار در کودکان ممکن است بسیار خطرناک و زنگ خطری از یک بیماری مهم باشد، پس در صورتی که به مدت طولانی (بیشتر از دو هفته) و با حملههای پشت سر هم رخ دهد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
زیرا سرفه ممتد میتواند کودک را در انجام فعالیتهای روزانه و بدنی محدود و ضعیف کند. علاوه بر این، در صورت ظهور علائم زیر همراه با سرفه حتما هر چه سریعتر کودک را برای ویزیت پیش پزشک ببرید:
- ضعف و خستگی شدید
- بلع سخت
- بی خوابی
- تغییر روحیت مثل پرخاشگری یا افسردگی
- تغییر رنگ و حالت در اجابت مزاح
- از دست دادن وزن
- درد در قفسه سینه
- گوش درد
- از حال رفتن بی دلیل
جمع بندی
توجه داشته باشد درمان سرفه در کودکان را پشت گوش نیندازید زیرا در صورت عدم درمان به موقع سرفه میتواند زمینه ساز بیماریهای متعددی در بزرگسالی شود و همچنین درمان طولانیتر و سختتر برای آن لازم خواهد شد.
نظرات کاربران