تیم چگونه 817 روز پیش بدون دیدگاه

فارکس یا ارز دیجیتال؛ کدامیک پرسودتر است؟

این روزها افراد زیادی به دنبال درآمد دلاری هستند و با سرمایه ای که در اختیار دارند به بازارهای مالی وارد می شوند تا از طریق معامله گری به کسب سود بپردازند. در این میان دو بازار بزرگ و جذاب برای سرمایه گذاری وجود دارد: بازار فارکس و ارزهای دیجیتال.

اما سوال اصلی این جاست که شما در کدامیک سرمایه گذاری می کنید؟ فارکس یا ارز دیجیتال؛ کدامیک پر سودتر است؟ برای این که بتوانید در این مورد بهتر تصمیم گیری کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

فارکس یا ارز دیجیتال؛ کدامیک پرسودتر است؟

معرفی بازار فارکس

فارکس بزرگترین بازار مالی در دنیاست چرا که حجم معاملات روزانه در آن بسیار بیشتر از هر بازار مالی دیگری در دنیاست. افراد و سازمان های بزرگی در سرتاسر دنیا نیاز به مبادله ارز دارند. بنابراین آن ها در بازار فارکس که جایی برای مبادله جفت ارزها است به معامله کردن مشغول هستند.

بد نیست بدانید که بازار فارکس با حضور دولت ها، بانک های مرکزی و شرکت های بزرگ، اعتبار منحصر به فردی در تمام دنیا دارد و از آن جایی که هر کسی می تواند به راحتی در هر کجای دنیا وارد این بازار بزرگ شود، روز به روز به محبوبیت آن اضافه می شود.

فارکس بازاری غیر متمرکز است که مکان مشخصی برای آن وجود ندارد و افراد می توانند از طریق بروکرها یا کارگزاری ها در این بازار ثبت نام کنند و به معامله گری و کسب سود بپردازند.

فارکس یا ارز دیجیتال؛ کدامیک پرسودتر است؟

معرفی بازار ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۰۹ با به وجود آمدن رمزارز «بیت کوین» پا به عرصه بازارهای مالی گذاشت. در بازار کریپتوکارنسی یا ارزهای دیجیتال مبادله میان سکه ها یا کوین ها صورت می گیرد.

این سکه ها همچون رمزارز «اتریوم» واقعیت فیزیکی ندارند و تنها در ساختاری به نام بلاک چین است که تولید می شوند و معامله گران براساس همین رمزارزهای مجازی، معامله می کنند.

برای شروع معامله گری در این بازار لازم است که در صرافی هایی که ارزهای دیجیتال ارائه می دهند، ثبت نام کنید و پس از ساخت کیف پول مربوط به رمزارز مورد نظرتان وارد معامله گری شوید.

در سال های اخیر محبوبیت بازار ارزهای دیجیتال در بین مردم بیشتر شده به طوری که افراد بیشماری بدون داشتن اطلاعات کافی در مورد این بازار به خرید و نگه داری این رمزارزها می پردازند.

فرق میان بازار فارکس و ارزهای دیجیتال در چیست؟

تفاوت های بسیاری میان بازار فارکس و ارزهای دیجیتال وجود دارد که در این جا به بررسی چند تفاوت مهمی که بین این دو بازار وجود دارد، می پردازیم.

۱- اولین تفاوت بارز میان این دو بازار در میزان نوسانات بازار است. همان طور که می دانید فارکس بازاری است که نوسانات ارزها در آن بسیار کم است و همین باعث می شود تا اعتماد معامله گران به آن بیشتر باشد. معامله گران حرفه ای می دانند که اگر در این بازار دچار اشتباه شوند به دلیل کم بودن نوسانات دچار ضرر زیادی نخواهند شد اما در بازار کریپتو کارنسی وضعیت به شکل دیگری است. نوسانات در بازار ارزهای دیجیتال بسیار بالا است و افراد به راحتی می توانند در مدت زمان کمی دچار ضررهای هنگفتی شوند. پس اگر تازه وارد بازارهای مالی شده اید این نکته را به خاطر بسپارید که نوسان کم مساوی است با ضرر کمتر و در عوض معاملات موفق تر.

۲- دومین تفاوت مربوط به قدمت این بازار ها است. بازار فارکس به شکل رسمی در سال ۱۹۷۳ ایجاد شد و بیشتر مورد استفاده دولت ها و کمپانی های بزرگ بود تا این که در اوایل دهه ۹۰ میلادی با گسترش اینترنت، دسترسی به این بازار برای همگان فراهم شد. بازار ارزهای دیجیتال اما از سال ۲۰۰۹ شروع به فعالیت کرده و  در مقایسه با فارکس، بازاری نوپا به حساب می آید.

۳- سومین تفاوت مربوط به اعتبار بروکرها و صرافی ها در این دو بازار است. فعالیت بروکر ها در بازار فارکس توسط نهادهای نظارتی معتبری کنترل می شود اما چنین مراکزی برای صرافی ها وجود ندارد حتی ثبت نام افراد در این صرافی ها اغلب به شکل ناشناس صورت می گیرد.

۴- در بازار فارکس فاکتورها و خبرهای مربوط به تورم، بیکاری و نرخ بهره در قیمت جفت ارزها تاثیر می گذارند اما خبرهای تاثیرگذار بر بازار امرزها به درستی مشخص نیست. حتی بسیاری از کشورها هنوز فعالیت ارزهای دیجیتال را به رسمیت نمی شناسند. برای بررسی خبرهای اقتصادی در بازار فارکس، سایت های مشخصی وجود دارد اما در مورد ارزهای دیجیتال بدین گونه نیست. در بازار رمزارزها حتی توئیت یک سرمایه گذار مانند ایلان ماسک می تواند قیمت ها را به شکل وحشتناکی جا به جا کند.

۵- در بازار فارکس محدودیتی برای میزان عرضه و تقاضا وجود ندارد اما در بازار رمزارزها این محدودیت برای بسیاری از کوین ها مثل «بیت کوین» وجود دارد و باید منتظر آینده ماند و دید که اثرات تورمی کمبود عرضه دقیقا به چه شکلی قرار است حل شود.

در آخر باید گفت این که شما فعالیت در کدام بازار را ترجیح می دهید، تصمیمی شخصی است اما به یاد داشته باشید که برای فعالیت در هر کدام از این بازارها به دانش و آگاهی کافی در مورد تحلیل تکنیکال و بنیادی نیازمند هستید.

منبع: آموزش بورس

منبع: چگونه

نظرات کاربران

  • نظرات توهین آمیز، نژاد پرستانه و زننده تایید نخواهد شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند و یا لینک سایر وبسایت ها در آن باشد تایید نمی شود.
  • لطفا در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده نفرمایید.
  • از ارسال کامنت نامرتبط با موضوع این مقاله پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید