تیم چگونه 425 روز پیش بدون دیدگاه

چگونه و چه وقت تغذیه کمکی شیرخوار را شروع کنیم

تغذیه کودکان از ابتدای زندگی دغدغه اصلی والدین است. “چگونه و چه وقت تغذیه کمکی شیرخوار را شروع کنیم؟” یکی از سوالات مهمی است که برای مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده اند ایجاد می شود که در یکی از مقاله های سایت چگونه قصد داریم به طور مفصل صحبت کنیم با ما همراه باشید.

در این مقاله به پرسش های شما همچون موارد زیر پاسخ میدهیم:

  • چه زمانی تغذیه کمکی شیرخوار را شروع کنیم؟
  • تغذیه های کمکی به تفکیک ماه ها کدام است؟
  • چه غذاهایی غذای کمکی محسوب می شوند؟+دستور پخت
  • محدودیت غذایی نوزادان چیست؟
  • از چند ماهگی میتوان به کودک آب داد و مقدار آن چقدر است؟

نوشیدن آب کودکان

بعد از شش ماهگی نوزادان که می توان غذاهای کمکی را شروع کرد می توان دادن آب را نیز شروع کرد. توجه داشته باشید زمانی که به کودک خود آب میدهید مقدار آبی که کودک می نوشد را کنترل داشته باشید و نگذارید زیادی آب بخورد. بهتر است برای شروع مقدار کمی آب در ته استکان بریزید و به کودک بدهید و اورا تشویق کنید که باهم اب بازی کنید.

در مورد آب دادن به کودک خود حتما با پزشک اطفال مشورت بفرمایید. و مقدار آن را بپرسید اما به طور تقریبی بدن کودکان بالای شش ماه به طور روزانه مقداری تقریبا نصفه پیمانه (لیوان) آب نیازمند است.

چه زمانی تغذیه کمکی شیرخوار را شروع کنیم؟

از شش ماهگی کودک موقع مناسب و تعیین شده ایی است که مکمل های غذایی کودکتان را شروع کنید. باید بدانید شیرمادر از منبع های حیاتی و مهم برای رشد کودک است اما از بعد از شش ماهگی با سریع تر شدن رشد کودک، نیازمند منبع کمکی می باشد.

چگونه و چه وقت تغذیه کمکی شیرخوار را شروع کنیم

توجه داشته باشید که نباید غذای کمکی با غذای اصلی که شیر مادر است جابجا شود. پس بهتر است اولین غذاهای کمکی زمانی بدهید که کودک به اندازه کافی شیر خورده باشد. به این صورت غذای اصلی که شیرمادر است به مقدار کافی به بدن کودک میرسد و غذای کمکی به عنوان غذای اصلی قرار نمیگیرد.

شرایط غذا دادن کودک

بهتر است در دوران شروع تغذیه کودک، کودک بیمار نباشد و معمولا در این ماه ها کودک چهار دست و پا به اطراف میرود پس قبل از غذا دادن ، دستان کودک را خوب بشورید. به این صورت از بیمار شدن کودک نیز جلوگیری می کنید.

اولین غذای کودک چه باشد؟

در شش ماهگی کودک که او به تازگی جویدن را یادگرفته است ؛ غذاهایی مثل فرنی ، پوره، حریره و سبزیجات پخته شده توصیه می شود.

تغذیه های کمکی به تفکیک ماه ها کدام است؟

تغذیه نوزادان تا شش ماهگی: تنها منبع تغذیه تا شش ماهگی کودک، شیرمادر اوست و در این مدت کودک به هیچ تغذیه کمکی نیاز ندارد.اما زمانی که کودک به شش ماهگی میرسد همان طور که در بالا گفته شد تغذیه کودک به طور کامل از شیرمادر تامین نمی شود و نیازمند منبع کمکی است.

تغذیه در شش تا هشت ماهگی: در این دوماه کودک میتواند روزانه و حداکثر سه بار غذاهای نرم دریافت کند. و البته شیرمادر نباید قطع شود. غذاهای نرم مانند فرنی ، حریره و… .

هشدار: از دادن عسل به کودک خود قببل یک سالگی بپرهیزید چون ممکن است باعث بروز حساسیت شود.

تغذیه 9 تا 12 ماهگی : در این بازه زمانی کودک می تواند تا حداکثر چهار وعده غذایی غذای کمکی دریافت کند و بجای له کردن مواد غذایی میتوان به قطعات کوچک تقسیم کرد تا کودک خود بردارد. و این نکته را در این ماه ها نیز به یاد نبرید که غذای اصلی کودک شیر مادر است و هرموقع گرسنه شد تغذیه را با شیر مادر ادامه دهید.

غذاها علاوه براینکه باید خوردن ان برای کودک راحت باشد؛باید سرشار انرژی نیز باشند و در این ماه می توانیم ماهی، مرغ و گوشت و لبنیات سیب زمینی و حبوبات را به کودک خود دهیدو با امتحان غذاهای متنوع،جذب مواد مغذی را افزایش دهیم.

چگونه و چه وقت تغذیه کمکی شیرخوار را شروع کنیم

محدودیت غذایی نوزادان چیست؟

  • از دادن عسل به کودکان زیر یک سال بپرهیزید
  • در بعضی از منابع امده است که  از دادن سفیده تخم مرغ قبل از یک سالگی بپرهیزیذ اما از ماه هشتم به بعد میتوان زرده تخم مرغ را به صورت ابپز و کاملا پخته در تغذیه روزانه کودک خود قرار دهید.
  • هرگز با زور به کودک خود غذا ندهید. اگر کودکتان تف میکند و غذا را نمیخورد سعی کنید با بازی و پرت کردن حواسش به او غذادهید.
  • تحت نطر پزشک خود حتما از قطره اهن استفاده کنید و برای جلوگیری از سیاه شدن دندادن کودکتان، قطره در انتهای دهان چکیده شود.
  • از دادن غذاهای کنسرو شده مثل سوسیس، کالباس، چیپس، پفک و….  جدا بپرهیزید.
  • و به دلیل خفگی کودکان از دادن غذاهایی مثل شکلات، بادام زمینی و … بپرهیزید.

دستور پخت استثنایی فرنی محبوب کودکان : با این دستور پخت غذای کمکی کودکتان را استثنایی شروع کنید.

مواد لازم:

  • شیر پخته شده که میتواند محلی یا پاستوریزه باشد.
  • نکته: شیر در ابتدا باید در دمای یخچال باشد.
  • هر لیوان شیر را میتوان با یک قاشق آرد برنج و یا در صورت نبود ارد برنج با آرد گندم نیز مخلوط کرد.
  • شکر هم به مقدار لازم به مواد اصافه شود.
  • نکته: بعد از مخلوط کردن شیر و ارد و شکر بگرارید خیس بخورد و بعد از یک ساعت روی شعله بگذارید و بهم بزنید تا سفت شود.

حالا این فرنی آماده است.

سخن پایانی

ما در این مقاله از چگونه سعی کردیم اطلاعاتی را در اختیار شما مادران عزیز قرار دهیم تا بتوانید دادن غذا های کمکی را به کودکانتان شروع کنید. این نکته توجه داشته باشید که همیشه با پزشک خود که متخصص تغذیه می باشد در ارتباط باشید تا کودک تان مراحل مختلف زندگی خود را با سلامت طی کند.

منبع: چگونه

نظرات کاربران

  • نظرات توهین آمیز، نژاد پرستانه و زننده تایید نخواهد شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند و یا لینک سایر وبسایت ها در آن باشد تایید نمی شود.
  • لطفا در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده نفرمایید.
  • از ارسال کامنت نامرتبط با موضوع این مقاله پرهیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید